Menu Premium

Nintendo Switch firmware gebruikt teveel GPU-kracht

Jeroen Wiersma 13/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zit een bug in de firmware van de Switch, waar games onder kunnen lijden in de performance. Wat is het probleem? De Nintendo Switch firmware gebruikt teveel GPU-kracht.

Dit bleek uit een analyse van de game Fast RMX van ontwikkelaar Shin’en. Fast RMX is een soort uitgebreide versie van Fast Racing Neo, de game die de ontwikkelaar eind 2015 uitbracht voor de Wii U, en werd op 3 maart uitgebracht voor de Switch. De analyse van Fast RMX is zo interessant, omdat deze game veel uit de hardware van de Switch tracht te halen. Ook bij andere games speelt dit probleem echter een rol. Misschien heb je zelf wel gemerkt bij het spelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, dat met de Switch in het dock de framerate significant slechter is dan uit het dock. Dit komt dus voort uit de bug in de firmware die teveel van de GPU vraagt.

Nintendo werkt aan een oplossing die binnenkort klaar moet zijn. Eenmaal gefixt zal Fast RMX bijvoorbeeld, zowel in als uit het dock, consistent op full 1080p draaien. Een belangrijke stap voor de Switch om in al het grafische geweld van de concurrentie overeind te blijven. Wat vind jij tot nu toe van de grafische kracht van de Nintendo Switch?

Bron: Gamingbolt en Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch