Menu Premium

Nintendo overweegt free-to-play opties voor toekomstige games

Gamekings Redactie 07/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wii U en 3DS spelers zullen in de toekomst misschien iets minder vaak naar hun creditcard hoeven grijpen, want Nintendo overweegt free-to-play opties voor toekomstige games.

Nintendo houdt zich sinds kort bezig met de free-to-play sector, volgens CEO Satoru Iwata in een interview met de Japanse krant Nikkei. Hij voegde wel snel toe dat het bedrijf niet van plan was om gratis content uit te geven voor bestaande franchises zoals bijvoorbeeld Mario. Wel zullen we dingen als micro-transactions zien in de bekende titels van Nintendo.

Iwata nam als voorbeeld hoe DLC wordt behandeld in New Super Mario Bros. 2. “We willen de spelers niet laten denken dat zij extra moeten betalen om de figuurlijke deur te openen naar de volledige ervaring van een game. Maar als spelers op zoek zijn naar net dat beetje meer, buiten de reguliere content om, zoals bijvoorbeeld nieuwe Mario levels, dan gaan we daar wel geld voor vragen.” Aldus de Big Boss.

Over bestaande franchises zei Iwata dat ze niet wilden kloten met de manier van verkoop, maar voor nieuwe titels staat Nintendo wel open voor de Free-to-play/ Cheap-to-play aanpak. “De manier van het verkopen van games heeft meer vrijheid dan ooit tevoren en ik ben niet van plan deze vrijheid teniet te doen. Als wij iets uitbrengen op een nieuwe manier, is dat geen verraad maar de geboorte van een interessant idee door de vrijheid die wij nu hebben.”

Wat vind je van deze nieuwe aanpak? Ik ben sowieso altijd blij als ik kan besparen op games, wat mijn primaire uitgaven zijn (fuck eten en drinken). Dit zou volgens sceptici helaas ook kunnen betekenen dat er meer kleine en gratis/goedkope games op de markt komen en minder nieuwe grote AAA titels.

Nintendo overweegt free-to-play opties voor toekomstige games

Nintendo overweegt free-to-play opties voor toekomstige games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch