Menu Premium

Nintendo maakt verlies op de verkoop van de Wii U

Gamekings Redactie 25/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo maakt verlies op de verkoop van de Wii U, dit is bevestigd vanuit het Japanse bedrijf zelf. Er zijn weinig industriën te vinden waar het broodje bewust goedkoper verkocht wordt dan dat het kostte om te bakken, maar de hardware-tak van consolefabrikanten is deze strategie niet vreemd.

Met het losgeven van de financiële projecties voor het tweede deel van het huidige fiscale jaar, moet Nintendo voor de aandeelhouders met de billen bloot. Het levert interessant nieuws op over de Wii U en ook de 3DS, maar over de laatste later meer.

Voor het verlies dat genomen wordt op de Wii U console geeft Yoshihiro Mori, senior managing director bij Nintendo, de volgende uitleg.

“Fabricagekosten voor de console zijn duur, maar we hebben de Wii U toch een prijs willen meegeven die consumenten zullen accepteren”, aldus Iwata.

Hij vervolgt: “Het is belangrijk voor ons om een gezonde winstgevende business voor het volgende fiscale jaar te scheppen wanneer de verkopen van hardware en software gecombineerd kunnen worden.”

Met deze strategie hoopt Nintendo dit fiscale jaar nog 5,5 miljoen Wii U consoles aan de man te brengen. Als dat lukt zal Nintendo de openingsaanval op de console-markt als geslaagd beschouwen. Daarnaast wordt het verlies netjes afgeboekt voor het huidige jaar, wat betekent dat de cijfers voor het volgende fiscale jaar er wat mooier uitzien.

Nu nog even snel terug naar de Nintendo 3DS. Nintendo heeft tot hun spijt de geprojecteerde verkopen van de 3DS moeten terugschroeven voor dit jaar. Met 4,1% worden de cijfers naar beneden bijgesteld, omdat de verkopen buiten Japan toch teleur blijven stellen. Sinds de lancering van de 3DS in 2011 zijn er 22,19 miljoen handhelds verkocht, tegenover 152,5 miljoen DS-units. Het moet wel opgemerkt worden dat de verkopen van de klassieke DS natuurlijk een langere periode bestrijken, maar desalniettemin is Nintendo not amused.

Alles opgeteld maakt Nintendo voor het tweede jaar op rij een verlies in de eerste helft van het fiscale jaar.  Het is wel de helft minder dan in dezelfde periode in 2011, dus wat Nintendo betreft zien we het glas als halfvol. Hopelijk voor hen hebben de aandeelhouders ook een roze bril op.

Wij tellen in ieder geval nog (on)geduldig een maandje af naar 30 november wanneer de Wii U bij ons in de winkels ligt. Het zal ongetwijfeld fijn zijn voor consumenten dat er geen cent van hun geld verspild gaat bij de aankoop van een Wii U. Voor Nintendo zal het spannend worden, maar we gunnen het innovatieve bedrijf de prijs voor Comeback-kid van het jaar. Wat zou een wereld uiteindelijk zijn zonder Nintendo als console-fabrikant? Voor Cartman was het maar ruk in ieder geval.

Nintendo maakt verlies op de verkoop van de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch