Menu Premium

Nintendo kondigt Super Mario Run aan voor iOS

Duncan Israel 07/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens de Apple-persconferentie in San Fransico zijn een hoop nieuwe technische snufjes aangekondigd. Tussen al dat Apple geweld werd ineens door Apple CEO Tim Cook Shigeru Miyamoto uitgenodigd op het podium. Toen werden ook alle gamers wakker. Nintendo heeft zijn eerste stap gezet naar de wereld van third-party hardware. Nintendo kondigde namelijk Super Mario Run aan voor iOS!

Nadat Tim Cook, in zijn bloedhete coltrui, allerlei nieuwe Apple-snufjes had uitgelegd aan het publiek, verscheen ineens achter hem op het scherm een wel heel bekend game-character. Achter Cook verscheen niemand minder dan Super Mario! Miyamoto kwam hoogstpersoonlijk op het podium vertellen over de samenwerking van Nintendo met Apple uiteraard met alle ongemakkelijke Japanse grapjes waarmee we bekend zijn.

Tijdens de live demo konden we zien hoe Mario van links naar rechts over een Iphone-scherm rende. Volgens Miyamoto was dit de eerste Super Mario-game die je met één hand kan spelen. Mario rent namelijk automatisch, het enige wat je hoeft te doen is op je scherm tikken om Mario te laten springen. De bedoeling hiervan is natuurlijk om een zo’n hoog mogelijke highscore te behalen.

Naast de singleplayer highscore-variant kan je deze game ook tegen vrienden spelen en zelfs tegen mensen van over heel de wereld! Multiplayer Super Mario spelen, wie wilt dat nou niet? Voor nu lijkt het erop dat Nintendo enkel samenwerking aangaat met Apple, wat third-party hardware betreft. Er is nog geen harde releasedatum aangekondigd, maar met de Kerst moet Super Mario Run wel in de App Store te vinden zijn!

Bron: Kotaku

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch