Menu Premium

Nintendo kondigt Skylanders-achtige Amiibo aan

Gamekings Redactie 10/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo’s antwoord op de populaire gechipte, poppetjes heeft eindelijk een naam, want Nintendo kondigt Skylanders-achtige Amiibo aan. Het kon ook niet lang duren voordat je die ongebruikte NFC-functie op je GamePad kon gaan gebruiken. Nintendo is uiteraard de speelgoed-fabrikant bij uitstek.

In Super Smash Bros. Wii U kan je straks een troefkaart trekken in de vorm van een ogenschijnlijk simpeler poppetje dat je op de GamePad plaatst. Deze werd geïntroduceerd toen Iwata en Fils-Aime het aan de stok met elkaar hadden. In het heetst van de strijd kan je bijvoorbeeld, zoals Iwata, een Mario figuurtje gebruiken om deze vervolgens in de game te laten verschijnen. Zie het als een soort krachtige move! Welke move je op het scherm tovert, gaat volledig afhankelijk zijn van welk figuurtje je op jouw GamePad plaatst.

De Amiibo moeten eerst Super Smash Bros. gaan infiltreren. Maar naarmate de tijd vordert en de Amiibo’s populariteit (kinderzieltjes) gaat werven, gaan er veel meer games verschijnen die de koddige poppetjes op deze manier moeten gaan implementeren. Binnenkort kan je een van de Amiibo al in Mario Kart 8 gaan gebruiken.

Gezien de populariteit van het soortgelijke Skylander en Disney Infinity kan dit wel eens een kassucces voor Nintendo worden. Ik hoop voor mijn portemonnee dat die figuurtjes een beetje betaalbaar worden, want misschien heeft Nintendo hier wel een onuitputtelijke geldfontijn ontdekt.

Nintendo kondigt Skylanders-achtige Amiibo aan

Nintendo kondigt Skylanders-achtige Amiibo aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch