Menu Premium

Nintendo investeert in lobbyorganisatie tegen piraterij

Gamekings Redactie 23/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna elke uitgever in de entertainment-industrie heeft last van piraterij. Niemand lijkt er immuun voor. Ook Nintendo heeft een geschiedenis met piraterij. De Japanse uitgever heeft door de jaren heen al verschillende maatregelen genomen om het tegen te gaan, met wisselende resultaten. Nu lijkt de koek op te zijn voor Nintendo America, want ze nemen een nieuwe stap om piraterij tegen te gaan. Ze hebben namelijk geïnvesteerd in een lobbyorganisatie om piraterij onder de aandacht van de Amerikaanse overheid te brengen.

In samenwerking met Choe Groves Consulting wil Nintendo lobbyen (stelselmatig invloed uitoefenen) bij de beleidsmakers van de federale overheid van de VS. Het is de bedoeling dat op deze manier de federale overheid zich meer gaat focussen op de zaken van intellectueel eigendom, internationale handel en anti-piraterij maatregelen. Het is meer dan elf jaar geleden dat Nintendo voor het laatst zich actief heeft beziggehouden met lobby-activiteiten en, ondanks dat het bedrijf een stevig standpunt inneemt op het gebied van piraterij, heeft het sinds 2009 maar 50.000 dollar uitgegeven aan de kwestie. Wat deze verandering in beleid als oorzaak heeft, is niet duidelijk. De 3DS en Wii U lijken in ieder geval stukken minder vatbaar voor piraterij dan bijvoorbeeld het geval was bij de Nintendo DS. Daarnaast zette Nintendo kort geleden nog met succes druk op een hack van de 3DS waardoor homebrew games gespeeld konden worden op de handheld.

Nintendo is in ieder geval begonnen om de Amerikaanse overheid ervan te overtuigen dat er meer gedaan moet worden aan piraterij. Zal de federale overheid hier gevoelig voor zijn?

Bron: Politico en Reddit

Nintendo investeert in lobbyorganisatie tegen piraterij

Nintendo investeert in lobbyorganisatie tegen piraterij

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch