Menu Premium

Nintendo annuleerde ooit een Zelda: Wind Waker sequel

Rens van Nerum 06/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Balen! Balen! Balen! Want Nintendo heeft ooit gewoon een volledige The legend of Zelda: Wind Waker sequel geannuleerd. De sequel was een volledige game die zich grotendeels op het droge zou afspelen.

De game had een aantal leuke extra’s in petto voor onze cel-shaded Link. Waaronder op een paard rondrijden wat natuurlijk een feature was die The Legend of Zelda: The Wind Waker miste. Helaas werd het hele project geannuleerd en nam Twilight Princess zijn plaats in. Het hele nieuws kwam naar buiten doordat in Japan een nieuw artboek uitkwam rondom The Wind Waker en de plannen voor de sequel. Het boek is een vervolg op het populaire Hyrule Historia boek.

The Legend of Zelda artist Satoru Takizawa gaf het volgende aan over het geannuleerde spel:

“Wind Waker 2 would have taken place in a more land-based setting, rather than on the sea, so that we could have Link gallop across the land on a horse, but Link’s proportions in Wind Waker weren’t very well suited for riding on horseback, he was too short, and an adult version of Toon Link did not seem appropriate either.”

Helaas kwam Nintendo niet toe aan het aanpassen van deze aandachtspunten, gezien de eerste reacties op the Wind Waker niet positief waren van het publiek. Takizawa gaf aan dat The Lord of the Rings destijds onwijs populair was waardoor ze voor Twilight Princess ook kozen voor een realistische en donkere stijl.

Uiteindelijk werd het vervolg van The Wind Waker voortgezet op de Nintendo DS in de vorm van The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass. Wat vind jij van het feit dat deze game geannuleerd is en dat Twilight Princess zijn plaats innam? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch