Menu Premium

Nintendo 3DS XL aangekondigd

Gamekings Redactie 22/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo 3DS krijgt een groter ‘broertje’ in de vorm van de Nintendo 3DS XL. Dat de handheld, net als zijn voorganger (Nintendo DS), een omvangrijker formaatje krijgt, kon natuurlijk niet uitblijven. Deze dikkere 3DS verschijnt op 28 juli en kost vermoedelijk rond de 200 euro.

De meest noemenswaardige aanpassingen van de XL ten opzichte van de ‘gewone’ 3DS, zijn uiteraard het grotere scherm en de verlengde accuduur. De bovenste display van de 3DS XL is, met een afmeting van 4,88 inch, een aanzienlijke 90% groter dan het scherm van zijn kleinere broer. De batterij van de nieuwe handheld moet daarnaast ongeveer 6,5 uur meegaan, en vergeleken met de 3,5 uur van het vorige apparaat is dat ook een opmerkelijke upgrade. De 3DS XL krijgt bovendien een 4GB SD-kaartje, ten opzichte van de 2GB kaart die bij de 3DS werd geleverd.

Voor de rest verschilt Nintendo’s komende apparaat, naast de grotere display en de verlengde accuduur, eigenlijk niet van zijn voorganger. Dat betekent inderdaad dat ook hier een tweede analoge-stick ontbreekt. Gooi die Circle Pad Pro dus voorlopig nog maar niet in de prullenbak. Of je het accessoire op de grotere 3DS XL weet te krijgen is natuurlijk een ander verhaal.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch