Menu Premium

Nintendo 3DS is in Japan meer dan 10 miljoen keer verkocht

Gamekings Redactie 09/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo 3DS is in Japan meer dan 10 miljoen keer verkocht. Sinds afgelopen zondag is in het land van de rijzende zon deze historische mijlpaal doorbroken, en de verkopen benaderen daarmee het grote succes van zijn voorganger. De Nintendo DS wist destijds ook in het achtste kwartaal van zijn bestaan deze grens te passeren. En zo is de handheld in ieder geval op eigen grond een gigantisch succes te noemen, met meer verkopen dan bijvoorbeeld de PlayStation 3 in zijn totale levensduur.

Voorlopig is het succes van de Nintendo 3DS daar niet te stoppen, aangezien er wat grote releases op rol staan voor het komende jaar. Vooral van het duo Pokemon X en Pokemon Y hebben ze hoge verwachtingen voor de nabije toekomst. Pokemon blijft een franchise die daar nationaal in de harten is gesloten en waarschijnlijk zijn weg naar veel liefhebbers weet te vinden. Maar ook met Monster Hunter 4 in de zomer verwachten ze de kassa’s voorlopig nog wel even te horen rinkelen.

In de rest van de wereld loopt het niet zo’n vaart, zo weten fervente volgers van de industrie wel. Maar toch doet de 3DS het intussen behoorlijk, met in totaal zo’n 27 miljoen verkochte units wereldwijd. Het aandeel van Japan, als onderdeel van het totaal, wordt hier overigens alleen maar duizelingwekkender mee.

Als we bijvoorbeeld naar de Weekly Hardware Chart kijken, dan zien we hoe de taart verdeeld is voor de Nintendo 3DS. In Noord-Amerika werd de handheld 163.787 keer verkocht, in Europa 193.902 keer en in Japan 267.426 keer. Vergelijken we dit met bijvoorbeeld de PlayStation Vita, dan spreken de cijfers toch van een ongelijke strijd tot dusver. De Vita werd in Noord-Amerika 47.133 keer verkocht, in Europa 71.951 keer en in Japan 18.012 keer. Deze cijfers zijn gepubliceerd op 29 december 2012.

De directie en de aandeelhouders van Nintendo hebben ongetwijfeld wel een fles bubbels laten ploppen op dit nieuws en gaan zo uitgelaten het nieuwe jaar in. Dat het eigen land het innovatieve bedrijf op de schouders lijkt te dragen zal de sfeer daar vast en zeker goed doen. Toch blijft het voorlopig ook nog wel even spannend met de Wii U natuurlijk, die zich in 2013 echt moet gaan bewijzen. Wat denk jij? Wordt de toekomst alleen maar zonniger voor het Japanse bedrijf, of denk jij dat er volgend jaar massaal tissues worden rondgedeeld? Laat het ons weten in de comments!

Nintendo 3DS is in Japan meer dan 10 miljoen keer verkocht

Nintendo 3DS is in Japan meer dan 10 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch