Menu Premium
Loading...

Nino en Martin spelen Spaceteam

Gamekings Redactie 04/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de redactie vloog de dag voorbij, maar dat is natuurlijk ook niet zo vreemd als je met hyperspeed met een ruimteschip door de kosmos schiet. Nino en Martin spelen Spaceteam en laten zo hun jongensdroom eindelijk uitkomen. Check de video hierboven voor een behind-the-scenes kijkje in de ‘cockpit’.

Spaceteam is een multiplayer spaceship simulatiegame voor twee tot vier spelers. Elk crewmember neemt een apparaat dat op iOS draait tot zich, zoals een iPad mini of de iPhone 5. Een groot scherm kan handig zijn, want de gadget die je kiest dient dan als jouw persoonlijke onderdeel van de cockpit. Voordat je na het opstarten van de game schrikt van alle sci-fi benamingen en rood knipperende knopjes op jouw scherm, wil je misschien eerst even rondkijken en alles rustig lezen. PECH. In de ruimte is daar geen tijd voor, want je moet in een split-second keer op keer de juiste keuzes maken.

Gelukkig zijn de andere bemanningsleden er om jou te helpen – en jij helpt op jouw beurt hen. Nino en Martin spelen Spaceteam op de redactie en kwamen er meteen achter dat teamwork het belangrijkste aspect is van deze simulatiegame. Boven het dashboard op jouw iOS-device verschijnt namelijk een order. Helaas is dit geen order die je zelf moet uitvoeren, maar één van jouw teamleden. De bedoeling is dan om sci-fi termen naar elkaar te roepen en er samen voor te zorgen dat binnen de tijd de juiste knoppen worden ingedrukt, schakelaars worden gedraaid of bewegingen worden uitgevoerd.

Als je dat niet doet, valt jouw dashboard langzaam uit elkaar. Je kunt dan moeilijker bij sommige knoppen, maar kunt wel de gyroscoopfunctie van iOS gebruiken om het enigszins op zijn plek te houden. Nino en Martin spelen Spaceteam inmiddels als een gecoördineerd ruimtevaartduo, dus let goed op als je wilt weten hoe deze game speelt. Voordat je het merkt, zitten ze namelijk in hyperspeed op weg naar de volgende sector. Denk jij dat je het beter kunt?Nino en Martin spelen Spaceteam

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch