Menu Premium

Valve Source 2 engine in de maak?

Gamekings Redactie 06/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve Source 2 engine in de maak? Dat is de vraag die je kunt stellen nadat er aanwijzingen hierover zijn aangetroffen in regels programmeercode van Valve’s Source Filmmaker. Deze nieuwe applicatie is afgelopen maand verschenen op Valve’s succesvolle platform Steam, waarmee gebruikers vanaf nu de mogelijkheid hebben zelf films te maken met de Source Engine.

Valvetime.net heeft onthuld dat Source Filmmaker al ingericht lijkt op de implementatie van de nieuwe Source 2 engine in het programma. In totaal gaat het om meer dan zestig referenties in de code, maar ‘the smoking gun’ is volgens hun toch wel de volgende regel:

“Return an str with the current engine version. If key doesn’t exist, assume ‘Source’, otherwise invalid — assume next-gen ‘Source 2’.”

De code lijkt zo een helder onderscheid te maken tussen twee volledig afzonderlijke engines, Source en Source 2. Het zou de grootste stap zijn voor Valve in jaren, waar al sinds Counter-Strike: Source en Half-Life 2 in 2004 met de Source Engine wordt gewerkt. Ook recentere games zoals Portal 2 werken nog altijd met een opgekalefaterde versie van het origineel.

Het is een prikkelende gedachte dat een Half-Life 3 misschien wel eens het vlaggenschip zou kunnen zijn waarmee een Source 2 engine het daglicht ziet. Half-Life 3, de game waarvan het lange uitblijven reden is geweest voor de oprichting van therapeutische groepen wereldwijd. Zodat toegewijde gamers maandelijks kunnen samenkomen om hun frustratie en wanhoop te delen met elkaar.

Ook Valve lijkt op hun officiële site te hinten naar de komst van een nieuwe engine. Over de Source engine berichten ze als volgt:

“We houden niet van opscheppen, maar Source is algemeen beschouwd het meest flexibele, uitgebreide en krachtige ontwikkelingsplatform op de markt. En we naderen het moment waarop het nog heel veel beter gaat worden.”

Tot zover het voorspel, nu het hoogtepunt zelf nog. Maar wanneer? Valve houdt zoals altijd de lippen stijf op elkaar tot wanneer zij het moment juist achten. Ongelofelijk irritant, maar aan de andere kant heeft Valve nog nooit teleurgesteld en dus zullen wij niet snel met verwijten komen. Maar een sadistisch huwelijk is het af en toe wel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch