Menu Premium

“Nieuwe IP’s zijn van cruciaal belang”

Gamekings Redactie 20/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens PlayStation CEO, Andre House, is het voor Sony ontzettend belangrijk om met nieuwe ideeën en intellectuele eigendommen te komen. Dat meldde de man in een interview met MCV. Voor ons is dat natuurlijk alleen maar leuk, omdat we op die manier ook eens wat nieuws te zien krijgen. Zo worden we immers niet constant overspoeld met herhalingsoefeningen van titel nummertje zoveel.

“Het is van cruciaal belang”, zei House. “We hebben altijd het gevoel gehad dat ons platform wordt versterkt door nieuwe ervaringen. Door nog meer kracht te zetten bij die ervaringen hopen we ook de levensduur van het platform te verlengen.” Volgens de CEO kunnen nieuwe IP’s ook aan het einde van een console-levenscyclus succes boeken. “In de industrie wordt gezegd dat je alleen in de eerste twee jaar van een (console-)levenscyclus de kans hebt om te innoveren met een nieuw publiek. Wij bekijken het anders”, meldde Andre.

“Het is een onderdeel van de rol als platform-houder om vertrouwen te hebben en te investeren waar het nodig is om te laten zien dat, ook in het zesde levensjaar (van PlayStation 3), er een aanzienlijke hoeveelheid publiek is dat actief achter nieuwe IP’s aan gaat”, aldus de PlayStation CEO.

Met The Last of Us en Beyond: Two Souls hebben PlayStation 3-eigenaren absoluut twee toppers om naar uit te kijken. Waarom duurt het nog zo lang totdat die games verschijnen? Ik wil die shit spelen!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch