Menu Premium

Nieuwe details Halo 4

Gamekings Redactie 11/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Langzamerhand druppelen steeds meer details van Halo 4 binnen. Zo heeft de game een wekelijkse episode co-op mode voor vier spelers. Maar er is meer…

GameInformer kwam met de nieuwe details van Halo 4, waarin zowel ingegaan werd op de single player als de multiplayer. De multiplayer, waarin je als Spartan IV soldaat speelt aan boord van de UNSC Infinity, zal uit twee onderdelen gaan bestaan: de competitieve multiplayer en een wekelijkse episode co-op. Ja, je leest het goed, wekelijks nieuwe co-op content! Deze modus zal (hoe origineel?) Spartan Ops gaan heten en met vier spelers tegelijk te spelen zijn. Elke week krijg je nieuwe cutscenes en missies voor je kiezen dat qua verhaal vergelijkbaar is met die van de single player. Mooier nog is dat deze co-op episodes wekelijks gratis te downloaden zijn.

Wees niet bang dat je geen leuke traditionele multiplayer modes misloopt door de nieuwe ontwikkelaar, want voor de competitieve multiplayer heeft 343 Industries natuurlijk goed kunnen oefenen met Halo: Reach. Als Spartan IV soldaat krijg je trainingssessies in UNSC Infinity’s holodeck, waarin je de traditionele en nieuwe modes van de multiplayer speelt. In deze mode kun je upgrades en mods gebruiken, maar ook loadouts kiezen, nieuwe spullen kopen met je verdiende punten, nieuwe medals verdienen en er zullen ‘weapon drops’ komen.

Naast het onthulde Warhorse zijn er nu nog twee multiplayer maps uit de doeken gedaan, namelijk Wraparound en Warehouse. Wraparound is een Forerunner zonne-energie faciliteit en Warehouse een drie-verdieping hoge UNSC fabriek. Tenslotte probeert 343 Industries ook hun stempel te drukken op Halo met nieuwe multiplayer modes, waarvan Regicide er een van is. In deze mode is de leidende speler de “king” en elke keer als diegene iemand omlegt, dan verhoogt zijn of haar puntenwaarde. Hierdoor wil je natuurlijk de “king” als eerste aan je eigen killstreak toevoegen.

Ze hadden ook nog wat te vertellen over de single player. In dit vierde deel zal de relatie tussen Cortana en Master Chief centraal staan, maar ook de terugkeer van Master Chief na vier jaar. Bovendien gaan we eindelijk wat meer te weten komen over deze tot nu toe nog inwisselbare held. Wat is er ondertussen gebeurd in die vier jaar? De Covenant heeft blijkbaar de wapenstilstand opgeheven, waardoor het straks lekker knallen wordt op de piepende kleine grunts. Maar er is een nieuw gevaar, een nieuwe vijand. Hierover blijft 343 Industries alleen nog even stil. Wat ze nog wel kwijt wilden, was dat het mysterieuze ras de Forerunners te maken heeft met het plot van Halo 4. Dit oude ras was verantwoordelijk voor de uitroeiing van al het leven door middel van de Halo’s 100,000 jaar geleden. Zo zullen Master Chief en Cortana landen op Requiem, een artificial Shield planeet van de Forerunners.

Tenslotte nog goed nieuws voor muziekliefhebbers, want Neil Davidge, de producer achter Massive Attack, gaat de muziek doen van Halo 4. Dat moet dus wel een bijzondere score worden. Alles lijkt erop dat Halo 4 een gigantisch project is en dat 343 Industries niet voor een gemiddelde game gaat.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch