Menu Premium

Nieuwe Carmageddon gebruikt Kickstarter

Gamekings Redactie 09/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kickstarter blijkt een goede manier om geld bij elkaar te sprokkelen om een game werkelijkheid te maken. Carmageddon ontwikkelaar Stainless Games probeert via de site dan ook $400.000,- bij elkaar te krijgen om deze franchise tot leven te wekken.

Ontwikkelaar Stainless Games is verantwoordelijk voor de eerste Carmageddon uit 1997. De game die ze willen gaan maken, moet Carmageddon: Reincarnation gaan heten “en zal zijn inspiratie halen uit de originele omgevingen, auto’s, bestuurders en power-ups, maar deze zullen, hetzij schoppend en schreeuwend, natuurlijk naar de standaard van vandaag gesleept worden”. Maar het belangrijkste is de belofte dat Stainless heuse rag-doll voetgangers en nieuwe ‘physics based power-ups’ belooft waarmee je “kunt rotzooien met hun ledematen terwijl je de tranen wegveegt – die van het lachen natuurlijk!”

De game werd al in juni van 2011 aangekondigd als een downloadable game. Stainless had op dat moment de IP rechten van Square Enix teruggekocht en vertelde dat ze opzoek waren naar een partner die kon helpen om het project ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Dit is blijkbaar niet gelukt. “Een financiering verkrijgen door het inzetten van Kickstarter betekent dat we de volledige macht over het project houden en we er dus voor kunnen zorgen dat het de game wordt die iedereen wil spelen. Er zijn namelijk geen boosaardige investeerders of uitgevers die kunnen vertellen dat we niet over oude omaatjes kunnen scheuren of dat we koeien niet in de fik mogen zetten”, vertelde CEO Patrick Buckland.

Op het moment van schrijven stond de teller al op $92,930, doordat 2.468 mensen geld hebben ingelegd om de game te zien verschijnen. Wij zijn benieuwd of het net zo’n geweldig succes zal worden als Double Fine’s actie op Kickstarter. Over 28 dagen zullen we het weten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch