Menu Premium
Loading...

NHL 14 – Demo Trailer

Gamekings Redactie 14/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

IJshockeygames staan niet bepaald bekend om hun subtiele karakter. Het is een bikkelharde en retesnelle sport, en juist dat leent zich compleet voor een goede sportgame. NHL 14 staat op het punt van lanceren, dus EA maakt je alvast lekker met de NHL 14 – Demo Trailer!

Electronic Arts heeft natuurlijk de sportsector in de game-industrie in een ferme greep en houdt die greep goed strak met jaarlijkse updates. Doorgaans wordt de voetbalgame FIFA als meest vooraanstaande naar voren geschoven en deze komt daarom het meest onder de aandacht. Logisch, want voetbal is in Nederland volkssport nummer 1. Maar EA bedient ook hun fans op het gebied van onder andere basketbal, American football en ijshockey. Binnenkort wordt NHL 14 aan de langlopende franchise toegevoegd en daarvan verschijnt volgende week de demo op je Xbox 360 en je PlayStation 3.

De NHL 14 – Demo Trailer toont ingrijpende innovaties als One Touch Dekes, wat wil zeggen dat het nu mogelijk is om met een schijnbeweging een tegenstander te passeren. We zien nieuwe collision-physics, die het tegen elkaar opbotsen van spelers er wel erg pijnlijk in beeld brengen. Om het schaatsen realistischer en dynamischer te maken heeft EA een optie genaamd True Performance Skating in het leven geroepen. Deze feature lijkt de speler meer controle te geven over zijn personage Bij zo’n lichamelijke sport als ijshockey is het niet gek dat de gemoederen af en toe zo hoog oplopen dat de speler elkaar wel eens in elkaar willen vuisten. Dat is inmiddels ook een langlopende ‘traditie’ in de games, maar die speciefieke mode heeft nu een geheel nieuwe Enforcer Engine waarmee ook de vuistgevechten een stuk worden uitgediept. Ook kunnen spelers zich straks wanen in het jaar 1994 met de NHL 94 Anniversary Mode waar een lekker retro-sausje overheen gegoten is.

NHL 14 verschijnt op 13 september in Europa, maar als je vast wilt proeven van ‘het nieuwe ijshockeyen’, kun je volgende week alvast de demo checken!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch