Menu Premium

Namco Bandai Europa gaat samen met VS

Gamekings Redactie 24/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Tekken uitgever laat hun twee westerse teams samengaan. Dit omdat ze dan volgens eigen zeggen hun Japanse succes kunnen uitbreiden naar andere markten.

Vorig jaar haalde het bedrijf in Japan een marktaandeel van 24% op het gebied van software. En Mark Tsuji krijgt blijkbaar de taak om de nieuwe samengevoegde Europese en VS takken te leiden naar eenzelfde winst.

“We wilden onze overzeese takken onder de leiding van een iemand krijgen,” vertelde Namco Bandai Games Vice President Carlson Choi. “Op die manier kunnen we onze westerse klanten beter van dienst zijn. Het is dan ook een voortzetting van onze gang van zaken, waarbij de overzeese takken steeds belangrijker worden.”

“Gedurende de laatste twee jaar zijn we begonnen met een transformatie tot overzees bedrijf. Hierdoor kunnen we niet alleen de oosterse content naar het Westen brengen, maar kunnen we ook westerse content maken die het in het Oosten goed zal doen.”

Het bedrijf hield enkele weken geleden een event in Las Vegas waarbij zowel Europa als de VS welkom was. Hier lieten ze de grote knallers van dit jaar zien, waaronder Tekken Tag Tournament 2, Dark Souls voor de PC en Star Trek.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch