Menu Premium
Loading...

Mvemba a Nzinga leidt Kongo in Civilization 6

Jeroen Wiersma 05/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Van een flink aantal facties in Civilization 6 is de leider al uit de doeken gedaan, en bij die facties kan nu ook Kongo geschaard worden. Mvemba a Nzinga, ook wel bekend als Koning Afonso I, leidt Kongo in Civilization 6.

Barbarossa, Cleopatra en De Medici zijn wellicht wat bekender dan Mvemba a Nzinga in ons landje, maar ook hij heeft voor zijn land veel betekend afgaande op correspondentie tussen hem en de Portugezen. Dit maakt hem natuurlijk een uitstekende leider voor Kongo in Civilization 6. In de strijd om de troon versloeg hij volgens de verhalen zijn halfbroer met dank aan een verschijning van Saint James the Great, wat er toe zou leiden dat het christendom het belangrijkste geloof zou worden. Met hulp van Portugese missionarissen werd het volk bekeerd, maar werd het land ook gemoderniseerd met voorzieningen als scholen.

In de trailer is te zien dat Kongo net als alle andere facties zijn eigen unieke bonussen heeft, waaronder de unieke unit Ngao Mbeba. Zij hebben vanwege hun schilden extra verdediging tegen ranged attacks en hebben geen last van bos of regenwoud.

Op 21 oktober zal Civilization 6 wereldwijd het licht gaan zien op de PC. Kongo zal met name een erg flexibele factie zijn, die meerdere speelstijlen ondersteunt. Welke factie lijkt jou het vetst?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch