Menu Premium

Minecraft Xbox One Edition ondersteunt geen save-transfers

Gamekings Redactie 14/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we het hebben over een game die van hobbyproject ontploft is tot een van de meest gespeelde games ter wereld, dan hebben we het natuurlijk over Minecraft. Toen ontwikkelaar Markus “Notch” Persson in mei 2009 zijn game in een zeer vroeg stadium aan de wereld liet zien, verwachtte hij waarschijnlijk nooit hoe ontzettend populair de game drie jaar later zou zijn. De game werd zelfs zo groot dat Notch Mojang Games de leiding gaf, die nu verantwoordelijk is voor de franchise. Microsoft laat zien dat zij de populariteit graag in stand houden, want hun nieuwe console krijgt een eigen versie. Na een groot succes op de Xbox 360 willen uiteraard veel fans hun bouwplezier voortzetten, maar er is wel een kanttekening. Minecraft Xbox One Edition ondersteunt geen save-transfers, dus alles wat gebouwd is op de Xbox 360 wordt niet meegenomen.

Stiekem valt dat compleet in de lijn der verwachting, gezien niets qua Xbox 360 content ondersteund wordt op de Xbox One. De oorzaak is het grote verschil in hardware tussen de twee consoles. Jammer is het wel, want het zou toch tof zijn om je gebouwde wereld mee te nemen naar je nieuwe console en daar verder te bouwen met alle mogelijkheden die de Minecraft Xbox One Edition allemaal biedt. Zo zou de versie voor de nieuwe console grotere werelden ondersteunen, meer multiplayer opties hebben en loopt het allemaal net even wat soepeler door de nieuwe hardware. Ook zou het mogelijk moeten zijn je wereld te kunnen overhevelen van de Xbox One naar andere apparaten, maar welke apparaten dat zijn is nog onduidelijk. Je Xbox 360 is het tenminste niet.

Dit werd allemaal duidelijk in een interview dat Phil Spencer, Vice President van Microsoft, gaf met OXM. Er zijn wel gesprekken tussen 4J Studios, verantwoordelijk voor de Xbox 360-versie van Minecraft, en Mojang om te kijken of er ergens een mogelijkheid te creëren valt. Dus er is nog een sprankje hoop. Laten we ervoor duimen, want als het lukt hoeven we onze creaties nog geen vaarwel te zeggen.

Minecraft Xbox One Edition ondersteunt geen save-transfers

Minecraft Xbox One Edition ondersteunt geen save-transfers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch