Menu Premium
Loading...

Minecraft: PlayStation 3 Edition verschijnt op 18 december

Gamekings Redactie 16/12/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een groot gamefenomeen van de laatste jaren is toch wel Minecraft. De digitale blokkendoos houdt miljoenen gamers aan hun PC gekluisterd, wat resulteert in prachtige creaties van de fans. Na het onbetwistbare succesverhaal op de PC zorgde Microsoft ervoor dat ook de consolegamers hun innerlijke kind konden laten spreken. Na dertig miljoen verkochte exemplaren is het dan ook de vraag voor de PlayStation-fans wanneer zij zich mogen uitleven met Minecraft. Dat is een stuk sneller dan verwacht, want Minecraft: PlayStation 3 Edition verschijnt op 18 december.

Het is niet nodig om nog meer woorden vuil te maken aan Minecraft. Zowat iedereen kent het wel, de virtuele variant van Lego en een groot succesverhaal in het wereldje van de indiegames. De indiescene is een groeiende tak in de gamewereld en dat laat ook deze PlayStation 3 Edition van Minecraft zien. Het is wellicht aan de late kant dat ook de PlayStation-gebruikers ermee aan de slag kunnen, maar beter laat dan nooit. Minecraft is in de Playstation Store te vinden en zal niet fysiek verkrijgbaar zijn, wat uiteraard compleet naar verwachting is.

Ook de PlayStation 4-versie en de PS Vita-versie zijn in ontwikkeling, maar deze hebben nog geen releasedatum op hun naam staan. Op het moment van uitbrengen zal Minecraft: PlayStation 3 Edition exact hetzelfde werken en bevatten als de Xbox 360-versie. Hij is dus wel iets beperkter dan de PC-versie, maar daar zullen consolegamers het mee moeten doen. Kort na de release zijn er wel al de nodige skins en textures uit de Playstation Store te plukken. Of er enige compatibiliteit is tussen de Playstation 3-versie en de toekomstige PS Vita- en PlayStation 4-versies is nog onbekend. Wel is duidelijk dat deze versies volgen in 2014.

Minecraft: PlayStation 3 Edition verschijnt op 18 december

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch