Menu Premium

Minecraft: Education Edition verschijnt in juni

Samuel Boyd 15/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Serious gaming wordt een steeds populairdere term. Het zou door gebruik van game-elementen, serieuzere doeleinden als educatie, stukken aantrekkelijker moeten maken voor kinderen. Ook Microsoft is hierop gesprongen met de Education Edition van Minecraft. Vandaag leren we dat de educatieve game in juni officieel uit zal komen.

Dit is niet de eerste keer dat Minecraft ingezet wordt voor educatieve doeleinden. De Education Edition is namelijk gebaseerd op de MinecraftEdu mod en breidt dan ook uit op de mogelijkheden die deze mod bood. Eerder maakte Microsoft al bekend dat onderwerpen als wiskunde en natuurkunde tot geschiedenis en literatuur onderwezen kunnen worden met de game. Bij een lesje Minecraft-geschiedenis kan je bijvoorbeeld denken aan een historische tour door de Piramiden van Gizeh.

Minecraft: Education Edition wordt in juni uitgebracht zodat geïnteresseerde leraren alvast kunnen wennen aan het curriculum voordat het nieuwe schooljaar begint. Dit geeft hen ook de kans om alvast lesprogramma’s met elkaar te delen via de bijbehorende community site. Bovendien zal in mei een beta beginnen voor zo’n 100 scholen in 30 landen. Microsoft verwacht uit deze testfases belangrijke feedback te kunnen krijgen om de lesprogramma’s verder te verbeteren.

Alhoewel Microsoft van plan is om vijf dollar per gebruiker te rekenen voor de uiteindelijke versie, zal Minecraft: Education Edition voorlopig nog gratis aangeboden worden. Het is onbekend wanneer deze gratis periode zal aflopen.

Juich jij serious gaming toe? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Engadget

Minecraft: Education Edition verschijnt in juni

Minecraft: Education Edition verschijnt in juni

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch