Menu Premium

MiiVerse heeft geen sociale netwerk connectiviteit

Gamekings Redactie 22/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kun je als sociale netwerk freak niet wachten om Wii U’s Miiverse te linken met Facebook of Twitter? Nou, dan heb je mooi pech! Nintendo ondersteunt namelijk geen andere sociale netwerken met Miiverse.

Nintendo laat in een statement weten dat MiiVerse op de Wii U geen link zal leggen met netwerksites als Facebook of Twitter. MiiVerse-gebruikers kunnen wel met elkaar praten via chat en video, game-aanbevelingen doen, elkaar assisteren en dit alles onder een toezichthoudend oog van een content moderator die ervoor zorgt dat het netjes blijft. Daarnaast geeft Nintendo aan dat er ook plannen zijn om gebruikers toegang tot MiiVerse te geven door middel van andere apparaten met internet zoals laptops, PC’s en mobiele telefoons.

Wanneer het aankomt op sociale netwerken blijft Nintendo echter a-sociaal. Laurent Fischer, Nintendo Europa’s directeur van marketing en public relations, zegt dat het bedrijf geen interesse heeft om andere apparaten na te apen die toegang geven tot deze services: “I have three devices permanently doing that already, what is our benefit to do so also?” Gebruikers zijn met MiiVerse, volgens Fischer, altijd verzekerd van andere gebruikers die dezelfde interesses delen. Nintendo ziet daarom geen reden om met andere netwerken een verband aan te gaan. Het is niet de bedoeling dat het revolutionair wordt, maar gemakkelijk en simpel.

Volgens Fisher draait het allemaal om het idee van een Wii U community. De mensen waar je contact mee hebt zijn Wii U eigenaren en delen daarom dezelfde interesse: games! Hij verwacht dat deze gedachtegang het idee van informatie delen over games moet verhogen. We moeten niet denken dat het informatie delen in de vorm van tweets gaat gebeuren, maar wat Nintendo dan precies voor ons in petto heeft blijft nog een klein mysterie. Ik ben ieder geval erg benieuwd!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch