Menu Premium

Microsoft werkt aan oplossing voor spamberichten op Xbox Live

Karim Shehata 06/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Xbox Live en FIFA Ultimate Team zijn al jaren een goed huwelijk, maar laatstgenoemde service wordt wel al jaren geteisterd door oplichters. EA verbiedt het namelijk om FIFA Coins te kopen of door te verkopen. Niet iedereen houdt zich aan deze regels en oplichting komt vaak voor binnen dit circuit. Hier blijft het echter niet bij, want veel Xbox Live-gebruikers, waaronder ik, krijgen spamberichten waarin wordt verwezen naar een FIFA Coins-verkoper. Microsoft werkt nu aan een oplossing voor dit frustrerende tafereel op Xbox Live.

Dit maakt Mike Ybarra, werkzaam bij Microsoft voor de Xbox-divisie en de game-tak van Windows, bekend op Twitter. Hij roept gamers daarnaast op steeds melding te blijven maken van deze berichten, zodat de accounts achter deze spamberichten een ban krijgen. Daarnaast is er een tijdelijke oplossing voor dit probleem. Zo kun je op je Xbox One navigeren naar Friends, My Profile, Privacy, Custom en dan het vinkje ‘Friends Only’ aanvinken. Hierdoor kun je alleen nog maar berichten ontvangen van vrienden.

Persoonlijk heb ik ook erg veel last van dit probleem. Het blijkt overigens zo te zijn dat je geen FIFA hoeft te spelen om deze berichten binnen te krijgen, iets wat ik overigens wel veel doe. Heb jij last van spamberichten in de inbox van je Xbox Live-account?

Bron: Twitter

Microsoft werkt aan oplossing voor spamberichten op Xbox Live

Microsoft werkt aan oplossing voor spamberichten op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch