Menu Premium

Microsoft verwacht dat veel 360-bezitters snel overstappen op Xbox One

Karim Shehata 29/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Xbox One heeft inmiddels een aantal ijzersterke exclusives en vanaf volgende maand is het zelfs mogelijk om Xbox 360-games te spelen op de eerstgenoemde console. Microsoft verwacht dan ook dat tientallen miljoenen Xbox 360-bezitters snel de overstap maken naar de Xbox One.

Dit is wat Aaron Greenberg, de baas van het marketing-apparaat van Xbox, zegt in een interview met Gamespot. Volgens hem zoeken veel Xbox 360-bezitters nog altijd een goed excuus een Xbox One in huis te halen. “Er zijn tientallen miljoenen Xbox 360-bezitters die nog altijd op dit platform spelen. Zij wachten op het juiste moment en een goede reden om een Xbox One aan te schaffen”, aldus Aaron Greenberg. “Of ze nu hebben gewacht op de eerste grote Halo release in de vorm van Halo 5: Guardians, of dat ze Xbox 360-games willen kunnen spelen op de Xbox One, we verwachten dit najaar een grote verschuiving te zien.”

Greenberg wil daarnaast aangeven dat Microsoft er alles aan doet om zoveel mogelijk games backwards compatible te maken. De bedoeling is dat de gehele first-party line-up van de Xbox 360 volledig speelbaar wordt op de Xbox One, terwijl Microsoft ook hoopt dat alle third-party partijen zich aansluiten bij backwards compatibility. Om dit mogelijk te maken, roept Greenberg ook de hulp van het publiek in: “Als mensen willen dat third-party uitgevers participeren in het programma, kunnen ze dat aan hen vragen en de betrokken partijen motiveren mee te doen met het programma”, aldus Greenberg.

Ben jij een Xbox 360-bezitter die nog een goed excuus zoekt om over te stappen naar de Xbox One? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamespot

Microsoft verwacht dat veel 360-bezitters snel overstappen op Xbox One

Microsoft verwacht dat veel 360-bezitters snel overstappen op Xbox One

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch