Menu Premium

Microsoft trekt de stekker uit Project Spark

Joep Omes 16/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft laten weten dat Project Spark vanaf vandaag niet meer te koop is in de Xbox Marketplace. Daarnaast trekt het per komende augustus definitief de stekker eruit. Eerder lieten we al weten dat Microsoft en ontwikkelaar Team Dakota zouden stoppen met het ondersteunen van betaalde DLC. Sinds oktober is alle nieuwe content in Project Spark dus van de hand van de spelers.

Project Spark is een ‘game-maker’ waarin je de keus krijgt om met een vooraf ontworpen level, of een leeg canvas, je eigen game te maken. Naast de content die de studio daarvoor heeft gemaakt, is het als speler mogelijk om je eigen content te maken, te delen met anderen en de content van anderen te gebruiken, aan te passen en je eigen draai aan te geven. De ontwikkelaars hebben na 46 content packs, 2,000 items and 16 updates sinds de release dus besloten om er nu definitief mee te stoppen.

Project Spark zal als offline game beschikbaar blijven, maar spelers worden met klem aangeraden om hun content die niet lokaal is opgeslagen alsnog te downloaden. Vanaf augustus is dat namelijk niet meer mogelijk. Daarnaast biedt Microsoft compensatie aan voor diegenen die de game hebben gekocht, nadat deze gratis werd. Je krijgt automatisch krediet toegevoegd aan je Microsoft account wanneer je de game na 5 oktober 2015 en voor 14 mei 2016 heb gekocht.

Project Spark werd in oktober 2014 uitgebracht voor de PC en Xbox One. Heb jij games gemaakt met Project Spark? Gooi je beste game-concepten in de comments!

Bron: VG247

Microsoft trekt de stekker uit Project Spark

Microsoft trekt de stekker uit Project Spark

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch