Menu Premium

Microsoft stopt met productie Xbox 360

Karim Shehata 20/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meer dan tien jaar geleden verscheen de Xbox 360. De console is tientallen miljoenen keren verkocht en mag revolutionair genoemd worden. Zoals gezegd zijn we echter meer dan tien jaar verder en is de opvolger van de Xbox 360, de Xbox One, al twee en een half jaar op de markt. Microsoft heeft daarom de beslissing genomen om te stoppen met de productie van de Xbox 360.

Dit betekent dat er geen Xbox 360’s meer gemaakt zullen worden in de fabrieken en dat er dus geen nieuwe exemplaren van de console naar winkels meer worden verstuurd. Eerder gingen er echter geruchten dat Xbox Live dit jaar ook niet meer beschikbaar zou gaan zijn op de Xbox 360, maar dit is niet waar. Xbox Live blijft voorlopig volledig ondersteund worden op de Xbox 360 en tevens is er volledige hardware support voor het apparaat. Daarnaast blijven winkels voorlopig nog Xbox 360-games verkopen.

We kunnen wel stellen dat dit echt het einde van een tijdperk is. Wat vind jij ervan dat Microsoft stopt met de productie van de Xbox 360?

Bron: Phil Spencer (Xbox.com)

Microsoft stopt met productie Xbox 360

Microsoft stopt met productie Xbox 360

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch