Menu Premium

Microsoft opent een nieuwe studio voor Windows 8 tablet games

Gamekings Redactie 14/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft opent een nieuwe studio voor Windows 8 tablet games, deze studio komt in Londen en wordt in november van dit jaar geopend. Glorieuze Leider wordt Lee Schuneman. Fans van Killer Instinct kennen de heer Schuneman nog wel van de Rare Ware Studio waar hij Production Director was. Hoe de nieuwe studio gaat heten is nog niet bekend.

De nieuwe studio zal zich voornamelijk focussen op Windows 8 toepassingen voor tablets. Aangezien Schuneman direct rapporteert aan  Phil Harrison, de Vice directeur van Microsoft Interactive Entertainment, kunnen we er wel van uit gaan dat we het hier over handheld games hebben.

Lee meldt dat zelf ook: “Ik ben enorm opgewonden over deze nieuwe vestiging. We krijgen een vierde studio in het Verenigd Koninkrijk om toe te voegen aan de enorme hoeveelheid talent die we al hebben.” Hij gaat verder met: “We verhogen onze aanwezigheid in de regio en kunnen volop gebruik maken van de creatieve en zakelijke toepassingen die Windows 8 ons biedt op het gebied van games en entertainment.”

Microsoft heeft op dit moment drie andere studio’s in het Verenigd Koninkrijk: Rare Studios, bekend van onder andere de Kinect Sport serie, Lionhead Studios, bekend van de Fable serie en Black and White, en Soho Productions die samenwerkt met Rare Studios en Lionhead Studios, maar zelf geen games in eigen huis ontwikkelt.

Als je nog een baan in de game industrie zoekt, ze zijn momenteel op zoek naar volk voor de nieuwe studio. Eén van de minimale vereisten in de vacature zal waarschijnlijk een gruwelijke haat zijn jegens Apple, walging jegens Nintendo en moordlust en verachting jegens Sony. En je moet waarschijnlijk achttien jaar oud zijn, edoch twintig jaar ervaring hebben zoals gebruikelijk is in de banenmarkt tegenwoordig.

Wat denk jij? Is Windows 8 op tablets in staat Apple’s hegemonie op het gebied van tablets te breken, of worden ze net als Samsung gelijk aangeklaagd door Apple?

Microsoft opent een nieuwe studio voor Windows 8 tablet games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch