Menu Premium

Microsoft ondersteunt de Xbox 360 nog voor drie jaar

Gamekings Redactie 04/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog niet iedereen heeft het geld al voor één van de next-gen consoles. Je bent al zo zes- à zevenhonderd euro verder als je wilt overstappen naar de nieuwe generatie en dat is een aardige zak geld. Gelukkig stopt de ondersteuning voor deze generatie niet per direct, maar gaat die nog even door en kunnen we voorlopig ook nog zoet blijven met de current-gen consoles. Microsoft ondersteunt de Xbox 360 nog voor drie jaar volgens Yusuf Medhi, de man die verantwoordelijk is voor de marketing en strategie van de Amerikaanse tech-gigant.

Tijdens een persconferentie die gisteren gehouden werd, was Medhi aan het woord over Microsoft’s aankomende console, de Xbox One, en wat deze voor invloed gaat hebben op de ondersteuning van de Xbox 360. “Je hebt gezien dat wij ons met de jaren vooral bezig gehouden hebben met verbeteren en zorgen dat het winstgevend blijft. Op een gegeven moment komt er een punt dat je gaat investeren in nieuwe hardware. Als je kijkt naar de Xbox 360, gaat deze al zeven à acht jaar mee en dat gaat de console nog drie jaar doen”, aldus Yusuf Medhi. Duidelijke taal, dus.

Er werd door Medhi ook verteld dat er nog minimaal honderd games moeten uitkomen voor de Xbox 360 in de aankomende jaren, wat niets anders dan goed nieuws moet zijn voor een ieder die nog niet van plan is een Xbox One of PlayStation 4 in huis te halen. Het is tot nog toe onduidelijk wanneer de Xbox One verschijnt in ons kikkerlandje, dus voor iedereen die daarop wacht, is het sowieso nog even doorbijten. Sowieso is het goed nieuws dat de Xbox 360 vanaf dat moment niet gelijk verleden tijd is.

Microsoft ondersteunt de Xbox 360 nog voor drie jaar

Microsoft ondersteunt de Xbox 360 nog voor drie jaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch