Menu Premium

Microsoft kondigt de Xbox One aan

Gamekings Redactie 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ja hoor, daar is die dan! Batsbam keblabber! We vallen met de deur in huis. Microsoft kondigt de Xbox One aan. Na een overvloed aan mogelijke namen, blijkt de nieuwe console de Xbox One te heten. Opmerkelijk, want het is een naam die niet tussen alle geruchten door voorbij is gekomen. Xbox Durango, Xbox Infinity, gewoon ‘Xbox’ en vele andere namen deden de ronde. Xbox One komt uit het niets en verbaast ons allemaal.

Dat was nog niet alles. In tegenstelling tot Sony laat Microsoft ons hun nieuwste speeltje direct zien. De console ziet er gelikt, gladjes en simpel uit. Alles wat je wilt toch? Daarna werd het tijd voor de nieuwe controller! De controller, je wordt gerustgesteld bij deze, wijkt niet al te veel af van de Xbox 360 controller. Naast een paar nieuwe knoppen, waar we overigens nog niets van weten, en een iets ander design is hij identiek aan zijn voorganger. Wel zijn zowel de D-pad en Triggers flink onder handen genomen, en geïmplementeerd met de nieuwste technologische snufjes.

De Xbox One is cloud powered, of dit het gevreesde ‘always online’ verhaal bevestigd is echter nog niet duidelijk, wel weten we ondertussen dat Xbox Live met maar liefst driehonderdduizend servers online zal worden gehouden. Verder is de Kinect One, de opvolger van de Kinect uitgegroeid tot een high-tech must have. Deze kent een heleboel nieuwe, wrede mogelijkheden, zoals 1080p opname mogelijkheden en een verbeterde camerahoek.

De kop is eraf. Wat een verassing van Microsoft… De Xbox One, hoe verzin je het? Misschien een beetje raar aangezien het niet de eerste Xbox is, maar laten we niet klagen. Wat vind jij van de naam ‘Xbox One’?

Microsoft kondigt de Xbox One aan

Microsoft kondigt de Xbox One aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch