Menu Premium

Microsoft schrapt Xbox One DRM en always-online beleid

Karim Shehata 19/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt er sterk op dat de druk tot een heel hoog punt is gestegen bij Microsoft. Waar de Xbox One één keer in de 24 uur online moet zijn en de tweedehands games markt nauwelijks ondersteund, kondigde Sony op de afgelopen E3 doodleuk aan dat er geen DRM beleid is voor de PlayStation 4, en dat het apparaat niet always-online hoeft te zijn. Hierdoor ontstond er een hele grote sympathie voor Sony, ook omdat de PlayStation 4 een lagere prijs kreeg toegewezen dan Microsoft’s Xbox One. Het Amerikaanse bedrijf achter onder andere Office krabbelt nu terug, want Microsoft schrapt het Xbox One DRM en always-online beleid. Het bedrijf bevestigt dit op haar website middels een statement van Don Mattrick himself.

Door dit besluit gaat automatisch het DRM beleid op de schop, met als gevolg dat het kopen, verkopen en bovenal het spelen van Xbox One games hetzelfde werkt als nu op de Xbox 360. Zoals bekend is het beleid nu dat er simpelweg geen beleid is, en dat jij jouw games altijd en aan iedereen mag verkopen of uitlenen, zonder consequenties. Ook het offline spelen van games die je hebt gedownload is geen probleem meer op de spirituele opvolger van de Xbox 360, want ook dat kan straks gewoon, je gloednieuwe Xbox One hoeft niet altijd verbinding met het internet te hebben. Door het terugdraaien van het zeer bekritiseerde beleid kun je dus ook gewoon jouw games meenemen naar je vrienden, aangezien alle restricties rondom DRM nu zijn weggevallen voor de Xbox One.

Waar de Xbox One eerst ook regio gebonden was, heeft Microsoft dat nu teruggedraaid. Wanneer jij een voorkeur hebt voor het importeren van games, is dat geen probleem (meer). De Kinect sensor lijkt overigens wel nog steeds altijd aan het apparaat verbonden te moeten zijn. Misschien, nu ze dan toch op dreef zijn, krijgen we hier binnenkort nog meer over te horen.

Het is bijzonder en tegelijkertijd geruststellend om te zien dat ook een gigant als Microsoft uiteindelijk bezwijkt onder het commentaar van de menigte. Het komt natuurlijk veel te laat, maar beter laat dan nooit, niet waar?

Microsoft schrapt Xbox One DRM en always-onlne beleid

Microsoft schrapt Xbox One DRM en always-onlne beleid

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch