Menu Premium

Microsoft en Square Enix “heel blij” met Rise of the Tomb Raider

Karim Shehata 30/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rise of the Tomb Raider verscheen begin deze maand voor Xbox One en Xbox 360. De game kreeg goede kritieken te verwerken, maar kwam uit in een tijd waarin onder meer Fallout 4 en Call of Duty: Black Ops 3 ook verschenen. Nu er geruchten gaan dat de action-adventure game met Lara Croft in de hoofdrol niet goed verkocht heeft in de eerste weken, komt regisseur Brian Horton met een reactie

Brian Horton mag niets zeggen over de verkoopcijfers van de game, maar zegt dat de focus ligt op fan feedback en positieve reviews: “Ik wil niet off-topic gaan, maar ik zie dat er sprake is van negativiteit omtrent de verkoopcijfers op de ontwikkelaars. Square Enix en Microsoft zijn heel blij met Crystal Dynamics, Eidos Montreal en de game zelf. Om op de verkoopcijfers terug te komen, ik ben niet gekwalificeerd om daar dieper op in te gaan,” aldus Brian Horton.

Later legt hij nog uit waarom er alleen gekeken wordt naar fan feedback en reviews: “Het ontwikkelingsteam is niet verantwoordelijk voor de verkoop van de game en daarom kijken we naar (user) reviews om te meten hoe goed de game ontvangen wordt. De pers ziet Rise of the Tomb Raider als een game van hoge kwaliteit, afgaande op de reviews.”

De regisseur reageert, omdat Rise of the Tomb Raider ‘maar’ 300.000 keer is verkocht volgens enkele geruchten. Op dit moment zijn er nog geen officiële uitspraken gedaan over de verkoopcijfers en Square Enix lijkt de game ook niet te willen vergelijken met de reboot van de serie uit 2013. Dit vanwege het feit dat Rise of the Tomb Raider te maken heeft met een tijdelijk exclusieve deal met Microsoft, terwijl Tomb Raider in 2013 tegelijkertijd verscheen op PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Wél is duidelijk dat 85 procent van de verkochte Rise of the Tomb Raider-exemplaren zijn verkocht op de Xbox One en de overige 15 procent op de Xbox 360.

Rise of the Tomb Raider verscheen in Nederland op 13 november voor Xbox One en Xbox 360. De game verschijnt begin volgend jaar voor de PC, om eind 2016 ook nog te verschijnen op de PlayStation 4.

Bron: Eurogamer

Microsoft en Square Enix "heel blij" met Rise of the Tomb Raider

Microsoft en Square Enix “heel blij” met Rise of the Tomb Raider

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch