Menu Premium

Microsoft draait groot verlies, Xbox-divisie maakt winst

Gamekings Redactie 22/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft bekendgemaakt dat in het afgelopen kwartaal meer Xbox One consoles en Xbox 360’s over de toonbank gegaan zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat goede nieuws wordt deels overschaduwd door de andere cijfers. In totaal draaide Microsoft ruim 2,9 miljard euro verlies.

Van de Xbox One, en ook van de vorige console van Microsoft, de Xbox 360, vonden er bij elkaar opgeteld 300.000 meer consoles een weg naar de huiskamers dan vorig jaar: 1,4 miljoen in het vierde kwartaal van fiscaal 2015 tegen 1.1 miljoen van het zelfde kwartaal in 2014. Behalve de consoles van het bedrijf, boekte de Computing and Gaming Hardware divisie -met o.a de Surface Tablet – ook een positief resultaat met een winst van 44%. Deze winst is mede te danken aan de Surface tablet, die een groei meemaakte van 117%.

Het totaal verlies komt vooral op het conto van Microsoft Windows. De omzet van het besturingssysteem daalde met 22%. Volgens Microsoft CEO Satya Nadella, is dit vooral te wijten aan het gegeven dat de consument op Windows 10 wacht.

Bron: Microsoft

Microsoft draait groot verlies, Xbox-divisie maakt winst

Microsoft draait groot verlies, Xbox-divisie maakt winst

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch