Menu Premium

Met zestien man tegelijk online in GTA Online

Karim Shehata 15/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele weken geleden stond de wereld op z’n kop, omdat Rockstar Games vijf minuten aan gameplay liet zien van Grand Theft Auto V. Bijna iedereen was weggeblazen, vooral door het feit dat Rockstar het voor elkaar lijkt te hebben gekregen om zo’n grote wereld nog draaiende te krijgen op de huidige generatie consoles, wel te verstaan de Xbox 360 en de PlayStation 3. Daarna was men al gauw nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rondom de online functionaliteiten van GTA V, die door het leven gaan als Grand Theft Auto Online. Door middel van de trailer en een statement op de website van Rockstar weten we nu meer. Zo kunnen we bijvoorbeeld met zestien man tegelijk online in GTA Online.

Wat ook vooral interessant lijkt te gaan worden, is de Creator, waarbij men zelf Deathmatch- en Race-varianten kan ontwerpen in het grootse Los Santos. Deze kunnen, wanneer jij ze klaar voor gebruik acht, gedeeld worden met je vrienden of geüpload worden naar de Social Club Cloud van Rockstar. Dat laatste houdt in dat iedereen die GTA V en een internetverbinding tot zijn beschikking heeft, aan de slag kan gaan met de door jou ontworpen ‘levels’. Verder is het mogelijk om in Grand Theft Auto Online coöperatief te werk te gaan. Zo kun je samen missies voltooien, banken overvallen, een partijtje gaan huishouden in de stad of gewoon lekker rustig de wereld gaan ontdekken. Daarnaast is het mogelijk om met de wat klassiekere modi aan de gang te gaan, zoals bijvoorbeeld Team Deathmatch.

Wanneer je een paar banken hebt overvallen en dat succesvol is verlopen, heb je natuurlijk aardig wat geld te besteden in Grand Theft Auto Online. Daarmee kun je lekker naar de kapper, kleding shoppen voor je personage, of zelfs een huis kopen. In datzelfde huis kun je dan je vrienden uitnodigen, wat spelletjes gaan doen of je kunt natuurlijk naar buiten gaan en ouderwets herrie gaan schoppen. Als we Rockstar op hun woord moeten geloven, is het duidelijk dat de keuze volledig aan jou is wat je gaat doen in Grand Theft Auto Online.

Volgens de baas van Rockstar North, Leslie Benzies, is Grand Theft Auto Online een opzichzelfstaande game náást GTA V. Het in huis hebben van Grand Theft Auto V is overigens wel een vereiste om de game te kunnen spelen en Rockstar North is op dit moment aan het werk met Sony en Microsoft om de game vanaf 1 oktober werkende te krijgen. “1 oktober?”,  hoor ik je vragen. Ja, inderdaad. Grand Theft Auto V verschijnt ‘gewoon’ op 17 september, maar de online variant laat op zich wachten tot 1 oktober. Gelukkig hebben we de singleplayer-modus van Grand Theft Auto V om ons royaal mee te vermaken in de tussentijd. En dat is niet alles, want als klap op de vuurpijl hebben we óók nog wat verse screenshots voor je! Scroll naar beneden en zie het voor jezelf!

Met zestien man tegelijk online in GTA Online

Met zestien man tegelijk online in GTA Online

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch