Menu Premium

Meer dan dertig werknemers weg bij Crytek UK

Karim Shehata 24/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meteen ga ik met de deur in huis vallen: het gaat niet goed met Crytek. De biologische vader van de Far Cry-franchise, die uiteindelijk groot is geworden met de Crysis-franchise bij EA, lijkt namelijk met erg veel problemen te kampen. In het weekend dat we inmiddels achter ons hebben liggen, verscheen er een artikel op het internet dat het letterlijk een zooitje is bij Crytek, op werkelijk alle gebieden. De ontwikkelaar ontkrachtte dit gisteren, maar vandaag speelt de bacteriële infectie die het gebrek aan geld heet opnieuw op bij het bedrijf: er zijn meer dan dertig werknemers weg bij Crytek UK.

Dit heeft Eurogamer zojuist gemeld en deze website lijkt er op het moment met z’n neus bovenop te zitten. De website heeft afgelopen nacht een lijst met namen overhandigd gekregen van de mensen die bij de ontwikkelaar zijn vertrokken, maar geeft deze namen niet vrij. Wel kunnen zij melden dat enkele van deze dertig werknemers erg cruciale functies bekleedde in de art-,design- en programmeringstakken van de ontwikkelaar. Gisteren wist Kotaku overigens al te melden dat één van de co-oprichters van Crytek UK, genaamd Karl Hilton, zijn werk per 28 mei al had neergelegd. Vrijwillig heeft hij dit waarschijnlijk niet gedaan, want zijn toekomst is nog altijd onzeker bij de ontwikkelaar.

Nu heeft Crytek erg veel studio’s verspreidt over de hele wereld, maar deze studio is redelijk cruciaal voor de nabije toekomst van het bedrijf, welke er ook niet rooskleurig uitziet overigens. Crytek UK ontwikkelt namelijk Homefront: The Revolution en door alle problemen bij Crytek (UK) is de toekomst van deze game dus ook redelijk onzeker geworden. De game werd een week voor de E3 onthuld en moet één van de grotere titels worden van Crytek in de komende jaren.

Crytek UK meldt op haar website nog altijd dat er 130 medewerkers werken, maar hoe lang dit nog gaat duren is volstrekt onbekend. De salarissen kunnen volgens Eurogamer niet meer op tijd betaald worden en daardoor krijgen medewerkers iedere maand steeds minder geld overgeboekt op hun bankrekening. Financieel gaat het dus erg slecht met deze studio, maar de kans zit er natuurlijk dik in dat Crytek dit door middel van een officieel statement gaat ontkennen. Wij houden de kwakkelende situatie bij Crytek in ieder geval strak in de gaten.

Meer dan dertig werknemers weg bij Crytek UK

Meer dan dertig werknemers weg bij Crytek UK

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch