Menu Premium

MCU fase 4: een enorme sloot nieuwe aankondigingen!

Jesse Pieplenbosch 21/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

MCU fase 4 is aan. Het team achter het Marvel Cinematic Universe (MCU), de realiteit waarin de Marvel films zich afspelen, is op de San Diego Comic Con volledig los gegaan. Niet alleen met het nieuws dat Avengers Endgame nu eindelijk de box-office score van Avatar heeft verslagen, maar ook met een hele bak aankondigingen voor de vierde fase van het MCU. Van de meeste films was wel bekend dat ze eraan kwamen, maar nu hebben we ook meer info en release dates. Daarnaast wordt het MCU met de komst van Netflix-concurrent Disney+ uitgebreid met allerhande series, daar Disney de Marvel-rechten in handen heeft. We maakten een overzicht voor je!

Film: The Eternals

Bekend was al dat MCU fase 4 zich meer op de intergalactische kant van het Marvel universum zou richten. Met ‘The Eternals’ voegt Marvel daad bij woord. Niemand minder dan MCU-baas Kevin Feige betrad het podium om meer over de film uit de doeken te doen. Zo bestaat de cast onder andere uit Angelina Jolie (Thena), Salma Hayek (Ajak), Don Lee (Gilgamesh), Lia McHugh (Sprite), Brian Tyree Henry (Phastos), Kumail Nanjiani (Kingo), Richard Madden (Ikaris) en het eerste dove karakter in de MCU: Lauren Ridloff (Makkari).

Acteur Richard Madden wist te vertellen dat ‘The Eternals een ras onsterfelijke aliens zijn, gestuurd door de Celestials om ons te beschermen tegen de Deviants. Genoeg nieuwe hoeken van het Marvel Universum om te verkennen dus! The Eternals moet in de bioscoop verschijnen op 6 november 2020.

Disney+ Serie: Falcon and the Winter Soldier

Bevestigd door Kevin Feige: de serie volgt de twee personages in de periode ná Avengers: Endgame. Wie het einde van die film heeft gezien, weet dat dat vragen oproept over de titel van de serie, want Anthony Mackie en Sebastian Stan keren terug in hun rollen als respectievelijk Falcon en the Winter Soldier. Een video die tijdens de presentatie werd afgespeeld maakte duidelijk dat ook Baron Zemo, de schurk in de Captain America: Civil War film, terugkomt in de tv-serie. Falcon and the Winter Soldier moet eind 2020 te zie zijn op Disney+.

Film: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Marvel blijft ook haar meer niche superhelden in het MCU introduceren, een goed ding wat ons betreft. Simu Liu kruipt in de huid van Shang-Chi, Marvels ‘Master of Kung Fu’. Ook te zien in deze film is Tony Leung als de echte versie van de schurk ‘The Mandarin’, nadat een ‘neppe’ versie gespeeld door Ben Kingsley al opdook in Iron Man 3.Ook actrice Awkwafina speelt een rol in de film, maar welke is nog niet bekend.

De film wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton, wie de diversiteit in het MCU loofde: “De MCU weerspiegeld alle prachtige kleuren die ik in deze ruimte zie”. In de film zijn The Ten Rings dezelfde door Obadiah Stane ingehuurde terroristen, als de groep terroristen die Tony Stark ontvoerden in de allereerste Iron Man film. Volgens Kevin Feige is het logo van The Ten Rings eerder te zien geweest in de Ant-Man film maar “Ik wed dat jullie dat niet gezien hebben”, aldus Feige. Shang-Chi check je in de bios vanaf 12 februari 2021.

Disney+ Serie: WandaVision

Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff / Scarlet Witch) en Paul Bettany (The Vision) vergezelden Kevin Feige op het podium om de Disney+ serie rondom hun personage aan te kondigen. Volgens Feige wordt de serie ‘raar’, waarna Olsen het volgende zei: “we gaan vreemd doen en we gaan heel erg diep. En eindelijk zullen we Wanda Maximoff als Scarlet Witch begrijpen”. Bettany voegde toe: “iedere keer als we iets doen, wordt het verhaal rijker en rijker en dit wordt de rijkste tot nu toe.

WandaVision vindt plaats ná Endgame en meer MCU karakters zullen hun opwachting maken in de serie. Voorbeelden zijn de ‘Luitenant Trouble’ de dochter van Monica Rambeau, die te zien was in Captain Marvel. Ook Rambeau zelf zal in de serie te zien zijn. De serie is ook direct gelinkt aan één van de nieuwe MCU-films, namelijk de nieuwste Doctor Strange. “We hebben dat nog niet gedaan….. maar ik denk dat het linken van films en series wel eens de toekomst kan zijn”, aldus Olsen. WandaVision is vanaf de lente van 2021 te zien op Disney+.

Film: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Benedict Cumberbatch keert terug als magiër doctor Stephen Strange. Hij zal worden vergezeld door Scarlet Witch, gespeeld door Elizabeth Olson. De film zal dus geconnect zijn met één van de Disney+ series, namelijk WandaVision. De nieuwe Doctor Strange wordt vanaf 7 mei 2021 in de bioscoop getoond.

Disney+ Serie: Loki

Loki is altijd een fan-favoriete comic villain geweest, maar nadat hij door Tom Hiddleston werd gespeeld in de MCU, werd hij pas écht populair. Het is dan ook ondenkbaar dat iemand anders de rol speelt, en gelukkig komt de man zelf zijn iconische rol ook in de gelijknamige serie neerzetten. De serie zet het personage terug naar wat er met hem gebeurde in Avengers: Endgame. Mensen die die film zagen weten waar we het over hebben.

“Loki is daarom ook niet perse dezelfde man als die je zag in Thor Ragnarok. Jullie hebben de eerste Avengers film gezien toch? Het laatste wat er met hem gebreurde? Hij werd ge-Hulk-smashed…” aldus Feige en Hiddleston. Loki’s serie zien? Dan moet je nog even wachten: hij staat op Disney+ vanaf de lente van 2021.

Film: Black Widow

Ook fans van Scarlett Johansson kunnen hun geluk niet op, want de actrice keert terug als Natasha Romanoff/Black Widow in haar eerste solo-film. De cast bestaat verder uit onder andere: David Harbour (Stranger Things) als Alexei/Red Guardian, Florence Pugh als Yelena, Rachel Weisz as Mellina en O.T. Fagbenle als Mason. De film speelt zich af in de periode tussen Captain America: Civil War en Avengers: Infinity War.

Red Guardian zou ‘een gecompliceerd beeld van Captain America’ hebben, Melina is een ‘behoorlijk pittige chick’ en Yelena zou een zusterfiguur voor de Widow zijn. Ook de Taskmaster is bevestigd als de main villain van de film. Black Widow check je al volgend aar in de bios, namelijk op 1 mei 2020.

Disney+ Serie: Hawkeye

Een Hawkeye serie gonsde al een tijdje rond in het geruchtencircuit, en is inmiddels officieel bevestigd, met Jeremy Renner terug als Clint Barton/Hawkeye. Ook de jongere, vrouwelijke Hawkeye uit de strips, Kate Bishop, zal haar intrede doen. Iets dat door sommigen al vermoed werd, sinds de allereerste Avengers: Endgame trailer die hiernaar leek te linken. De releasedatum van de serie is nog niet bekend.

Film: Blade

Fans van de half-vampier half-mens vampier jagende Blade kunnen hun hart ophalen. Tweevoudig Oscar-winnaar Mashershala Ali stapt in de huid van Blade, nadat Wesley Snipes dat in 1998, 2002 en 2003 eerder deed in de succesvolle Blade-triology. Opvallend, want Ali speelde al eerder een rol in een Marvel productie toen hij Cornell ‘Cottonmouth’ Stokes speelde in de Netflix-serie Luke Cage. Een release datum is nog niet bekend.

Film: Thor: Love and Thunder

De vierde Thor-film brengt niet alleen Chris Hemsworth (Thor), en Tessa Thompson (Valkyrie) terug, maar ook Natalie Portman (Jane Foster). Sterker nog, laatstgenoemde speelt de vrouwelijke versie van Thor, en zal in de film met Mjolnyr mogen zwaaien zoals ze dat ook deed in de strip toen Jason Aaron verantwoordelijk was voor het verhaal. Een releasedate is nog niet bekend.

Naast bovenstaande films en series heet Marvel nog een hele sloot aan losse nieuwtjes gedropt:

  • Black Panther 2, Guardians of the Galaxy 3 en Captain Marvel 3 zijn bevestigd voor MCU fase 4;
  • Hetzelfde geldt voor de introductie van de Fantastic Four;
  • Niet bevestigd wel geteasted: de X-men in het MCU. Aan het einde van de persconferentie zei Feige het volgende: “No time left to talk about Mutants, and how mutants are coming tot he MCU. But what we’ll do with the franchise is completely different than what is done before”.
  • “Avengers Endgame en het einde van fase 3 ging over eindes, MCU fase 4 over beginnings: het leren kennen van bestaande personages zoals je ze nog niet kende, en het verkennen van nieuwe personages en verhalen. Daarom is er ook geen Avengers film gepland voor MCU fase 4.” Aldus Feige.
  • Onder de naam ‘What If…..’ zal Marvel MCU-gerelateerde animatiefilms gaan uitbrengen. “Een hoek die we nog niet hebben benut.” Volgens Feige.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch