Menu Premium

Maxis wil een balans tussen vermaak en respect in The Sims 4

Karen Koch 04/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog even en dan is het mogelijk om met het nieuwste deel uit The Sims-serie aan de slag te gaan. Totdat de game uitkomt, geeft Maxis echter wel nog uitleg over waarom ze bepaalde dingen wel, maar vooral waarom ze bepaalde dingen niét in de game hebben gestopt. Maxis wil een balans tussen vermaak en respect in The Sims 4 en daarom ontbreken er een aantal features die sommige gamers misschien wél hadden willen zien.

Eerder waren gamers gefrustreerd over de keuzes van de ontwikkelaar om zwembaden en zelfs de hele kleuterfase uit de game te halen. Reden hiervoor was dat deze features weg werden gehaald om ruimte te maken voor de nieuwe mogelijkheden en functies van de game.

Maxis haalt niet alleen functies weg uit de game, maar laat ook bewust andere keuzes en opties buiten beschouwing. Een van de nieuwe functionaliteiten van The Sims 4 is bijvoorbeeld dat je Sim de geest kan geven door emoties, maar Maxis heeft er wel voor gezorgd dat de Sim niet kan overlijden door depressie en andere zware emoties. Ook komen er in de game geen natuurrampen voor en dus ook geen doden door natuurrampen. Een andere feature die ook niet aan The Sims 4 wordt toegevoegd, is de mogelijkheid om een non-binair karakter, iemand die zich niet met vrouw of man-zijn identificeert, te maken. Maxis heeft ook gezegd dat ze niet van plan zijn deze mogelijkheden toe te voegen aan de game.

De ontwikkelaar heeft zich uitgesproken over de beslissing om deze functionaliteiten weg te laten met de mooie uitspraak dat ze wel “willen grappen over het leven, maar niet willen grappen over (mensen)levens”. Veel mensen die The Sims spelen, maken namelijk zichzelf na en ze willen deze mensen niet blootstellen aan hun persoonlijke trauma’s en ervaringen. De ontwikkelaar wil respectvol omgaan met de levens van echte mensen en hun ervaring niet reduceren tot simpele gameplay-elementen. Dit past ook mooi binnen de reputatie van The Sims en haar ontwikkelaar, want deze worden vaker geprezen vanwege de inclusiviteit die ze tonen.

Vanaf 2 september is het mogelijk om wederom je eigen leven na te bootsen op de PC. Dan komt namelijk The Sims 4 uit in Europa. In hoeverre Maxis voor dit deel van de serie dan geroemd kan en mag worden, zal dan ook snel duidelijk zijn.

Maxis wil een balans tussen vermaak en respect in The Sims 4

Maxis wil een balans tussen vermaak en respect in The Sims 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch