Menu Premium

Mass Effect 4 staat voorlopig gepland voor eind 2014

Gamekings Redactie 13/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mass Effect 4 staat voorlopig gepland voor eind 2014. Bij Gamer Syndrome hebben ze een interview afgenomen bij BioWare over Mass Effect en de toekomst van de franchise. Zo weten we nu dat we de eerste serieuze feed over Mass Effect 4 in 2013 mogen verwachten, maar dat de game pas uit zal komen eind 2014, begin 2015. Volgens een anonieme medewerker van BioWare kan er verder nog niet zoveel gemeld worden, omdat het project pas twee maanden geleden echt van start is gegaan.

Ze zitten met zijn allen nog rond de tekentafel ‘so to speak’ en hebben verrassend genoeg de community ingeschakeld voor hun inbreng. De belangrijkste vraag van BioWare is of de fans een prequel of sequel op de trilogie willen. Het lijkt ons altijd een goede zaak wanneer een studio contact maakt met zijn achterban, uiteindelijk zijn ook zij ervaringsdeskundigen van de game.

Terwijl je verder nieuws nog even af zult moeten wachten, vermaken we je nog even met wat andere quotes uit het interview. Zo vertelde BioWare dat er eigenlijk al een multiplayer voor Mass Effect 2 in de maak was. Toen het project te ambitieus bleek om op tijd af te zijn, hebben ze het werk doorgeschoven naar Mass Effect 3.

Wat jullie misschien ook leuk vinden om te weten, is dat Mass Effect 3 oorspronkelijk een ander einde zou hebben dan zoals het nu is geworden. Eigenlijk was er een enorme Boss Battle gepland als klapstuk voor de titel. Shepard zou hierin tegen The Illusive Man ten strijde trekken nadat deze getransformeerd was door de Reapers. Uiteindelijk vonden ze dit bij BioWare toch wat afgezaagd, omdat al zoveel games een soortgelijk einde kennen. Gezien de controverse die het huidige einde teweeg heeft gebracht, hebben ze zich ongetwijfeld nog wel eens achter de oren hebben gekrabd of dit nou wel zo’n goed idee is geweest.

Het interview wordt afgesloten met de opmerking dat ze bij BioWare erg enthousiast zijn over de Wii U, en daar in de toekomst graag verder mee aan de slag gaan. Het is echter voor hen nog te vroeg om concrete plannen aan te kondigen. Afwachten dus.

Kijk jij al uit naar een volgend deel in de Mass Effect-serie, of ben je voorlopig nog wel even zoet met het derde deel en de DLC? Ben je intussen ook warmgelopen voor de multiplayer, of vind je dat BioWare zijn energie beter vol op de single-player kan richten? Laat ons weten hoe jij tegen een en ander aankijkt.

Mass Effect 4 staat voorlopig gepland voor eind 2014

Mass Effect 4 staat voorlopig gepland voor eind 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch