Menu Premium

Mario Kart 8’s Mercedes-Benz DLC komt naar Europa

Gamekings Redactie 20/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo is jarenlang de partij geweest die niet wist dat games ook uitgebreid kunnen worden met downloadable content, of dit gewoon keihard negeerde. Helemaal het idee van het Japanse bedrijf in samenwerking met andere partijen voor reclame leek voor velen ondenkbaar, wat ze met Mario Kart 8 wel een beetje gebeurt. Mario Kart 8’s Mercedes-Benz DLC komt naar Europa nadat deze eerder werd bevestigd voor de Verenigde Staten en al uitkwam in Japan. Hierdoor is het mogelijk om met een GLA-klasse auto van de Duitse fabrikant te racen in Nintendo’s laatste game.

Vorige maand werd iedereen verrast met het nieuws dat Nintendo samen zou gaan werken met Mercedes-Benz om Mario en z’n vriendjes in een Duitse auto te laten rijden. Terwijl Mario Kart 8 voor de rest alleen maar overdreven opties en gekke kleuren bevat, ziet de GLA-klasse Mercedes-Benz auto er aardig realistisch uit. De samenwerking in Japan kwam voort uit een promotionele campagne van Mercedes-Benz in het land van de rijzende zon, die naast de downloadable content ook een reclamevideo bevat waarin een live-action Mario in de GLA-wagen rijdt. De reactie van fans was niet compleet positief op de verschillende websites die dit nieuws brachten, gezien het gevoel werd opgewekt dat Mario wordt uitgebuit voor extra centjes. Anderen vonden het juist wel tof om hun favoriete Italiaanse loodgieter op deze wijze te zien, met daarnaast de mogelijkheid om zelf, al dan virtueel, in de GLA-wagen te stappen in Mario Kart 8.

Of het tof is blijft een welles-nietes discussie met verschillende meningen, maar feit is dat de downloadable content nu ook naar Europa komt. Dit werd gemeld op het officiële Europese Nintendo-account op Twitter. Daarbij lieten ze weten dat het deze zomer zover is, maar een exacte releasedatum voor de Mercedes-Benz DLC is er niet. In Japan kwam deze voor nop, wat naar hoge waarschijnlijkheid hier ook gebeurt.

Mario Kart 8’s Mercedes-Benz DLC komt naar Europa

Mario Kart 8’s Mercedes-Benz DLC komt naar Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch