Menu Premium

Mario Kart 8 heeft 1,2 miljoen exemplaren verkocht in eerste weekend

Karim Shehata 02/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen vrijdag verscheen Mario Kart 8, ondanks dat veel winkels in de dagen ervoor al pronkten met het feit dat zij de game al verkochten. Of dit Nintendo erg dwars ligt, valt te betwisten. De Wii U verkocht niet goed, lag al snel achter op de PlayStation 4 en de Xbox One, en kreeg de kritiek te verwerken dat er weinig tot geen games beschikbaar waren voor Nintendo’s console. De verschijning van de nieuwe Mario Kart-titel lijkt dit in z’n geheel om te draaien, want Mario Kart 8 heeft 1,2 miljoen exemplaren verkocht in eerste weekend.

Dit heeft Nintendo op deze avond bekendgemaakt. Hiermee is Mario Kart 8 de snelst-verkopende Wii U-game in de geschiedenis van de console, waardoor de game een zeer groot succes te noemen is. Niet alleen omdat de Wii U, zoals wij vanmorgen wisten te melden, 666 procent meer is verkocht in Groot-Brittannië sinds de verschijning van Mario Kart 8, maar ook omdat de Mario Kart-franchise nu meer dan honderd miljoen exemplaren heeft verkocht. Sinds de verschijning van Super Mario Kart op de Super Nintendo zijn er nu 100,13 miljoen exemplaren verkocht van de gehele franchise. Dit is grotendeels te wijten aan de Mario Kart-delen op de Nintendo DS en Wii, die respectievelijk meer dan twintig en meer dan dertig miljoen exemplaren aan de man wisten te brengen. Dit was dan ook de tijd waarin Nintendo-apparaten niet meer in de winkel te vinden waren vanwege de grote vraag naar de Nintendo DS en de Wii.

Deze Mario Kart 8 is overigens ook nog eens de op één na snelst-verkopende game binnen de franchise. Lang hoeven we natuurlijk niet na te denken over welke versie Mario Kart 8 voorlopig nog achter zich houdt, maar dit betekent in ieder geval veel goeds voor de verkoop van de Wii U. Is het lek boven voor Nintendo? Of noemen we dit een stuiptrekking van het Japanse bedrijf in een hopeloze weg voor de Wii U? Dit zal volledig gaan afhangen van de toekomst, welke zeer binnenkort begint. Op dinsdag 10 juni geeft Nintendo om 18:00 een E3-presentatie en hier moet duidelijk gaan worden hoe Nintendo de Wii U er bovenop wil gaan helpen.

Mario Kart 8 heeft 1,2 miljoen exemplaren verkocht in eerste weekend

Mario Kart 8 heeft 1,2 miljoen exemplaren verkocht in eerste weekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch