Menu Premium
Loading...

Londen investeert 1,2 miljoen pond in Britse gamesindustrie

Jeroen Wiersma 19/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat is eigenlijk de internationale gamehoofdstad? Als het aan de burgemeester van Londen ligt, wordt het in ieder geval zijn Engelse stad aan de Theems. Een ambitieus project, maar met de 1,2 miljoen pond die in de Britse gamesindustrie wordt geïnvesteerd, wordt er ook daadwerkelijk wat ondernomen om dat waar te maken.

In een persconferentie, gegeven in Minecraft, maakte burgemeester Boris Johnson de plannen bekend. Deze smak geld is bedoeld voor het lanceren van Games London, die netwerksessies, handelsmissies, trainingen en het bijbehorende London Games Festival zal organiseren. Tijdens dit festival, dat zal duren van 1 tot 10 april, zullen er in Londen verschillende evenementen plaatsvinden om games onder de aandacht te brengen bij het publiek en bij financiers.

Ukie en Film London zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het geheel. Ukie is een soort branchevereniging en heeft in het verleden succesvol gelobbyd om belastingvoordelen tot stand te brengen voor Britse ontwikkelaars. Film London heeft een dergelijk project eerder uitgevoerd op het gebied van films, en het resultaat was niet mis. De toegenomen Londense productie van films is geschat op zo’n 75%.

Wat vind jij? Zou Nederland ook meer moeten doen om haar game-talent een zetje in de goede richting te geven?

Bron: Games London

Burgemeester Londen investeert 1.2 miljoen pond in Britse gamesindustrie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch