Menu Premium

LIMBO is toegevoegd aan de Humble Indie Bundle 9

Gamekings Redactie 18/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks alle drukte rondom de release van GTA V zijn er nog altijd genoeg redenen om eens een kijkje te nemen wat er verder nog qua games te ontdekken is deze dagen. Zojuist is daar een aantrekkelijke reden bij gekomen: het veel geprezen LIMBO is toegevoegd aan de Humble Indie Bundle 9. Voor de nieuwste editie van deze game-uitverkoop, waarvan de opbrengst deels naar het goede doel gaat, stonden al een aantal bekende titels klaar: Mark of The Ninja bijvoorbeeld en Tim Schafer’s cult-hit Brütal Legend. Zoals je wellicht weet, is het principe van de Humble Bundle dat je kunt betalen wat je zelf wilt. Het concept is een idee van Jeff Rosen van Wolfire Games en heeft sinds de eerste editie al 50 miljoen dollar opgeleverd, waarvan 20 miljoen naar goede doelen is gegaan. Wie deze keer echter meer dan het gemiddelde betaalt, krijgt er sowieso zes games bij, waaronder FEZ, Bastion en zoals nu bekend dus ook LIMBO.

De negende editie van de Humble Bundle is de meest succesvolle tot nu toe. Er zijn op moment van schrijven al meer dan vijfhonderdduizend bundels verkocht en de actie loopt nog ruim zes dagen. De stijlvolle game LIMBO kwam medio 2010 uit op Xbox Live Arcade en maakte in de jaren daarna dankzij grote populariteit de sprong richting onder andere de PlayStation 3, PC en mobiele apparaten. Voor wie het nog niet wist, LIMBO is een platform game die veel geprezen is om zijn typische zwart-witte beelden, ongewone muziek en audio, die ondanks een minimalistische stijl door veel critici als sfeervol en origineel werd omschreven.

Heb jij LIMBO al gespeeld of wordt dit je kans deze game eindelijk aan te schaffen? Bij de release op Xbox Live waren er nogal wat klachten over de hoge prijs voor zo’n betrekkelijk ‘kleine’ game, de Humble Bundle laat wat dat betreft hiermee wel goed zijn meerwaarde zien. Aan de andere kant, daar hebben we dan wel weer drie jaar op moeten wachten. Of is dat zure conclusie bij zo’n ruim aanbod aan games voor een zelfgekozen prijs en een bijdrage aan het goede doel?

LIMBO is toegevoegd aan de Humble Indie Bundle 9

LIMBO is toegevoegd aan de Humble Indie Bundle 9

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch