Menu Premium

Lightning Returns: Final Fantasy XIII aangekondigd

Gamekings Redactie 01/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Lightning Returns: Final Fantasy XIII is vannacht op het officiële Square Enix blog aangekondigd. Het derde deel uit de Final Fantasy 13 Lighting Saga moet de cirkel rond maken en stuurt je nog een laatste keer op pad om de wereld van directe destructie te behoeden.

Dit derde deel maakt niet alleen Lightning een speelbaar personage, maar brengt ook enkele veranderingen in gameplay met zich mee. Het is nu mogelijk Lightning geheel naar eigen ingeving te customizen. Dit doe je door haar outfit en wapens naar keuze aan te passen, waar verschillende combinaties ook voor schillende speelstijlen en skills zullen zorgen.

Dit zijn niet de enige dingen die veranderen, ook het verkennen van de wereld van Gran Pulse verandert. Het is mogelijk tijdens je tocht, te springen en aan randjes te hangen om zo sneller je doel te bereiken. En ook de combat is iets anders, je kunt nu ook bewegen tijdens gevechten en zo aanvallen van tegenstanders ontwijken. 

Het meest opvallende aan Lightning Returns is dat de game in real-time draait. Elke minuut gameplay die jij besteedt aan het zetten van een nieuwe pot koffie, kan cruciaal zijn. Je hebt namelijk maar 13 dagen en 13 nachten om de wereld te redden, haal je het niet binnen deze tijd dan zul je het einde niet meer kunnen bereiken. Dus bereid je goed voor alvorens je de game gaat spelen, want jij wil natuurlijk niet de ondergang van Gran Pulse op je geweten hebben.

Je kunt de game in 2013 verwachten, voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360. Een specifieke datum is nog niet aangekondigd, wel is al bekend dat er ook DLC voor de game zal uitkomen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch