Menu Premium

La-Mulana EX komt naar de PS Vita voor het Westen

Karen Koch 05/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Laten we meteen even met de deur in huis vallen: La-Mulana EX komt naar de PS Vita voor het Westen. In Japan was het al een tijdje bekend dat de game naar de PS Vita zou komen, maar in Europa waren gamers tot nu toe beperkt tot de PC- en WiiWare-uitgaven ervan. Daar komt nu een einde aan en binnenkort kan iedereen deze lastige Metroidvania-achtige game ook onderweg spelen, met dank aan uitgever Rising Star Games.

De game heeft al een behoorlijke geschiedenis achter de rug, maar is nog steeds erg populair. Origineel werd La-Mulana in 2005 uitgebracht als gratis game voor de PC. De game werd een aantal jaar later opgepikt voor een complete remake en de PC-versie werd in 2012 dan eindelijk beschikbaar gemaakt voor het wereldwijde publiek. De WiiWare-versie was origineel alleen in het Japans uitgegeven, maar nadat men de interesse in de Westerse gemeenschap had gemeten, kreeg de WiiWare-uitgave van La-Mulana ook een Engelse patch. Sindsdien kunnen gamers wereldwijd op zowel de PC als via WiiWare een poging wagen de game uit te spelen, iets wat gezien de moeilijkheid van de game nog best een uitdaging blijkt te zijn.

Ondanks de enorme moeilijkheidsgraad van La-Mulana kunnen mensen er geen genoeg van krijgen. Afgelopen jaar werd er door de makers van La-Mulana namelijk een Kickstarter-project opgezet om een vervolg te maken op het origineel. Hun doelstelling werd uiteindelijk bereikt met behulp van de fans, dus binnen afzienbare tijd zullen gamers ook volop aan de slag kunnen met La-Mulana 2. De releasedatum voor deze sequel staat namelijk op december 2015. Tot die tijd kan men zich echter bezighouden met de PS Vita-versie van La-Mulana. Deze zal namelijk ook nieuwe features zoals een bestiary gaan bevatten.

Hoewel Rising Star Games dus heeft toegezegd dat ze La-Mulana EX naar het Westen brengen, hebben ze hierbij geen indicatie van een releasedatum gegeven. Aangezien de game in Japan echter ook nog niet uit is, kan dit nog wel even op zich laten wachten.

La-Mulana EX komt naar de PS Vita voor het Westen

La-Mulana EX komt naar de PS Vita voor het Westen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch