Menu Premium

[UPDATE] Konami ontkent te stoppen met triple-A producties

Karim Shehata 22/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Een woordvoerder van┬áKonami heeft inmiddels gereageerd en alles rondom deze kwestie ontkend: “Ik kan beloven dat we Metal Gear zeker niet links laten liggen. Ik weet dat sommige websites dit wel zeggen, maar ik heb geen idee waar ze dat vandaan halen. We zijn nog altijd keihard bezig met de ontwikkeling van games als Metal Gear, Silent Hill, PES en Castlevania”, aldus de woordvoerder. Je kunt hier de volledige reactie lezen.

Bron: Nintendo Life

Origineel bericht:

Op de eerste dag van deze maand verscheen Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De game werd wereldwijd lovend ontvangen, maar iedereen weet dat de game een hobbelige weg heeft moeten afleggen. Hideo Kojima’s naam werd van alle doosjes getrokken, terwijl tegelijkertijd een andere game van deze man – Silent Hills – geannuleerd werd. Inmiddels lijkt het zover te zijn dat wat veel gamers al vreesden daadwerkelijk gaat gebeuren. Konami stopt mogelijk met alle triple-A producties behalve PES.

Dat we het woord “mogelijk” nog gebruiken, lijkt een kwestie van tijd te zijn. De Franse site Gameblog meldt namelijk dat dit het geval is en Eurogamer durft dit zelfs te bevestigen. Dit zal betekenen dat er bijvoorbeeld nooit meer, in ieder geval niet van Konami, een Metal Gear Solid-game op consoles zal verschijnen. Ook de toekomst van games als Zone of the Enders en de Silent Hill IP lijkt hierdoor erg in gevaar te komen, in ieder geval als het aankomt op triple-A releases.

Het vertrek van Julien Merceron, de verantwoordelijke voor Konami’s eigen FOX Engine, maakt dit verhaal er niet minder interessant op. Alhoewel zijn vertrek ook nog niet officieel is bevestigd door Konami, is het opnieuw de website Gameblog die hierover schrijft. Eurogamer wil ook van dit bericht bevestigen dat het hier om de waarheid gaat.

In mei leek het al onvermijdelijk dat dit stond te gebeuren, toen Konami het volgende zei: “Ons belangrijkste platform is mobile, dat is platform staat het dichtstbij ons. Mobile is waar de toekomst van games ligt.” Echter werd daar destijds nog aan toegevoegd door de president van Konami dat de ‘Mobile first’-strategie niet zal betekenen dat console-gaming niet meer belangrijk is voor de uitgever, waardoor er nog enigszins hoop was voor liefhebbers van triple-A games van Konami. “Ons doel is om een goede portfolio van console, arcade en card-games te blijven ontwikkelen voor elke IP, terwijl we tegelijkertijd ook het mooiste willen maken van mobile games.”

De uitspraken die Konami in mei deed conflicteren dus deels met het feit dat Eurogamer durft te bevestigen dat de enige triple-A productie die Konami nog zal doen, PES zal zijn. Wanneer er later vandaag meer te melden is over de situatie bij Konami, zullen we dit bericht voorzien van een update.

Bron: Eurogamer

Konami stopt mogelijk met alle triple-A producties behalve PES

Konami stopt mogelijk met alle triple-A producties behalve PES

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch