Menu Premium

Klein percentage haalt einde Hitman Absolution

Gamekings Redactie 27/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

IO Interactive’s Tore Blystad zegt dat de kans klein is dat dat de gemiddelde gamer zijn aankomende game zal gaan uitspelen. Tot deze conclusie komt hij na verschillende metingen die het bedrijf heeft gedaan.

“We gebruiken veel vaker metingen dan dat we in het verleden deden, voor goede en slechte dingen”, vertelde hij. “De gemiddelde gamer zal het einde van deze game nooit gaan zien en dat is jammer. Of ze zullen de game maar één keer spelen, maar de game is gemaakt voor de mensen die nogmaals door een level zullen spelen om het maximale eruit te halen. Niet voor diegene die er na een enkele keer klaar mee zijn.”

“Ik denk dat het ligt aan het feit dat mensen zich niet kunnen binden om er zoveel uur in te steken om de game ook daadwerkelijk uit te spelen. Ze krijgen er genoeg van. Dit geldt niet alleen voor deze game, maar voor alle games. En wetende dat maar 20% van de spelers het laatste level van deze game zal meemaken is verschrikkelijk om te weten. Het zorgt ervoor dat de mensen die hieraan werken er niet vrolijker op worden.”

Normaal gesproken zou deze kennis ervoor zorgen dat de ontwikkelaar hoogtepunten naar eerdere delen van de game zou schuiven, maar volgens Blystad is dat echt niet mogelijk in het verhaal van Absolution.

“Het is erg lastig om content te verschuiven wanneer het allemaal perfect past in het grotere plaatje”, vertelde hij. “Dit kan best het geval geweest zijn in eerdere Hitman games om ze wat interessanter te maken. Maar voor ons is dat nu niet zo makkelijk. De rode draad loopt op zo’n manier dat de levels min of meer moeten staan zoals ze nu staan”.

Maar naast het slechte nieuws dat je de game waarschijnlijk niet gaat uitspelen, lijkt het wel dat je de levels die je wel gespeeld heb, graag nog een keer zult spelen. “De gebruikerstests die we op dit moment gedaan hebben, laten ons weten dat de gamers graag meer zien van de humor en de specifieke situaties waarin ze belanden. Dit is de reden dat mensen nog een keer door het level lopen om hier zodoende meer van te ontdekken. Dat maakt ons gelukkig, want het kost erg veel moeite om dit soort dingen in de game te verwerken.

Je zult nog even moeten wachten tot je Hitman: Absolution NIET kunt uitspelen. De game komt pas in november. Tenminste, als ze besluiten hem nog af te maken natuurlijk.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch