Menu Premium

Kinect voor de Xbox One hoeft niet altijd aan te staan

Gamekings Redactie 13/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meerdere Nederlandse winkels hebben al aangegeven geen PlayStation 4’s meer ten tijde van de launch te kunnen leveren, veel van de tot nu toe beschikbare pre-orders zijn op. Soortgelijke berichten over de Xbox One zijn tot nu toe uitgebleven, maar misschien komt daar binnenkort wel eens veranderingen in. Microsoft, nu al 2013’s grootste communicatie-blunderaar, heeft zojuist een belangrijke mededeling gedaan: Kinect voor de Xbox One hoeft niet altijd aan te staan.

Poeh poeh, je zal maar verantwoordelijk zijn geweest voor de communicatie bij Microsoft van de afgelopen maanden, dan zou je toch het allerliefst zo’n kekke Men in Black flitser gebruiken om je geheugen en dat van alle anderen permanent te wissen. Het blunderen begon allemaal natuurlijk met de gruwelijke misser op de E3, waar Microsoft in plaats van hun nieuwe paradepaardje een console aankondigde, die eerder een stap terug in de tijd leek te hebben gemaakt dan vooruit. Sony stal de show door op alle punten waar Microsoft faalde, keihard te stralen, geen console die altijd online moet zijn, geen gezeur met tweedehands games en geen massale inbreuk op je privacy met een allesziende camera.

De afgelopen maanden hebben ze bij Microsoft ontzettend erg hun best gedaan alle fouten te herstellen, maar dit leek tot nu toe nog zeker niet genoeg te zijn geweest. Twee enorm belangrijke verschillen tussen de PS4 en de Xbox One bleven namelijk over, het verschil in prijs en de 1984-achtige ideeën opwekkende Kinect-camera die te allen tijde aan moest blijven staan.

Uit een terugkerend interview van IGN met Marc Whitten, de Chief Xbox One architect, is nu gebleken dat Microsoft ook de regeling omtrent de nieuwe Kinect 2.0 camera gaat versoepelen. Xbox One’s Kinect hoeft niet altijd aan te staan, je hoeft de platte bar zelfs niet eens aan je Xbox te hebben gekoppeld om gewoon normaal te kunnen gamen. Het is mogelijk op elk moment de functie uit te zetten, als je dan bijvoorbeeld Kinect Experience opstart krijg je een pop-up met daarin de optie Kinect aan te zetten. Verder is het gewoon mogelijk Kinect via de instellingen van je Xbox One aan of uit te zetten, het is zelfs mogelijk om enkel de camera, voice-commands of IR-blasting aan te zetten.

Zo, Microsoft maakt uiteindelijk al haar fouten goed, maar of dit voor de strenge consument van tegenwoordig nog op tijd is, dat is nog maar de vraag. Er rest mij nog een vraag, komt er nu dan ook een goedkopere versie van de Xbox One, zonder Kinect?

Kinect voor de Xbox One hoeft niet altijd aan te staan

Kinect voor de Xbox One hoeft niet altijd aan te staan

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch