Menu Premium

Kinect One is verbonden met al je apparaten

Gamekings Redactie 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We wisten al lang dat Kinect een 2.0 versie zou krijgen en dat deze een groot onderdeel van de next-gen Xbox marketing uit zou maken. Hoe ingrijpend dat wordt, weten we nu.  De next-gen Kinect One is verbonden met al je apparaten.

Microsofts multimedia man Yusuf Mehdi demonstreert de verbluffende nieuwe mogelijkheden. Hij toont aan dat de afstandsbediening eigenlijk verleden tijd is. Alles gaat via gebaren en stem commando’s. Het aanzetten van de Xbox One gaat middels een simpel “Xbox On”, switchen van het kijken van een film naar het checken van je Facebook via Internet Explorer met een enkel woord. Wat opvalt is de veelzijdigheid en snelheid van de Kinect One. Met een simpele stem commando switch je bliksemsnel van bijvoorbeeld een racegame naar live televisie. Zit je net een toffe film te kijken en wil je te midden van de actie een snaphot maken? Dat kan, gewoon door met twee handen een soort van kadergebaar te maken en je handen naar elkaar toe te bewegen. Scrollen, door bijvoorbeeld de Marketplace, kan door je hand naar boven of beneden te zwaaien.

Microsoft wil met de Xbox One graag al jouw apparaten bundelen, de nieuwe Xbox One Guide speelt hier precies op in. Ook de Guide is via een simpel “Xbox show the guide” te openen en   is geheel afgestemd op jouw persoonlijke gebruikers gedrag. De Guide is er om jouw afstandsbediening te vervangen, je kunt zien welke TV series/programma’s het populairste zijn gebaseerd op jouw eerdere keuzes. Verder kun je zien welke programma’s het meeste bekeken worden door alle andere Xbox Live gangers, tot op de minuut nauwkeurig.

Ook Skype gesprekken voeren wordt mogelijk op je Xbox One, in super kwaliteit dankzij de nieuwe hardware van de Kinect One.

De multimedia sense van Xbox One vloeit duidelijk ook over naar Kinect One. De Kinect One zal samen met de Xbox One worden verkocht. Niet als aparte peripheral.

Wat vind jij van de Microsofts ambitie om de ultieme mediacenter te creëren?

Kinect One is verbonden met al je apparaten

Kinect One is verbonden met al je apparaten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch