Menu Premium

[Gamescom 2012] Killzone: Mercenary onthuld voor de PS Vita

Gamekings Redactie 15/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Killzone: Mercenary onthuld voor de PS Vita. Ja hoor, daar is hij dan, Killzone voor de PlayStation Vita! De game is tijdens Gamescom in Keulen officieel bekend gemaakt en gaat de titel Killzone: Mercenary dragen. Hierbij alvast een piepklein voorproefje van wat je mag verwachten.

De Killzone serie mogen we gerust hét paradepaardje van Sony op het gebied van first person shooters noemen en is voor niemand een onbekende. Killzone 3 op de PlayStation 3 was  een retevette game. Dat er ééntje naar de Vita zou komen is natuurlijk niet echt een verrassing, maar een daadwerkelijke aankondiging is een ‘yabadabadoo’ waard.

Het Nederlandse gamehuis dat verantwoordelijk is voor deze serie, Guerilla Games, heeft ons laten weten dat de Vita versie draait op de Killzone 3 engine. Beide analog sticks worden gebruikt en natuurlijk ontbreekt touch screen ondersteuning niet.

Voor het eerst in de historie vecht je met jouw mercenary zowel aan de zijde van de Helghast, als aan de zijde van de ISA. Dit met het doel om missies uit te voeren die te moeilijk worden geacht voor normale soldaten. Als speler heb je de vrije keuze om zelf jouw tactieken en uitrustingen te bepalen, als je maar aan je contractuele verplichtingen (lees: het voltooien van je missie) voldoet. Als beloning krijg je keiharde knaken of brute, nieuwe wapens, uitrustingen, en ga zo maar door.

Killzone: Mercenary komt volgend jaar uit. Heb jij jouw ogen ook al gericht op deze monstertitel?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch