Menu Premium

Ken Levine ontkracht het verhaal over de kosten voor BioShock Infinite

Gamekings Redactie 22/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Even gonsde het internet in verbijstering door een artikel over BioShock Infinite in de New York Times. In een uitgebreid artikel van de online editie van de vermaarde krant worden de kosten voor de nieuwe game op 200 miljoen dollar geraamd. Hiervan zou de helft daadwerkelijk aan de game zijn besteed, en de andere helft aan marketing. Echter Kevin Levine ontkracht het verhaal over de kosten voor BioShock Infinite.

Links en rechts vergaapten zowel gamers als journalisten zich over het prijskaartje met verschillende kwalificaties. De één vindt dat dit soort budgets de game-industrie definitief naar de eredivisie van de entertainment stuurt, de ander noemt het obsceen en vindt dat daar beter 200 indie-games van hadden kunnen worden gemaakt.

Blijkbaar is het rumoer dermate luid geweest dat Ken Levine, creative director en stichter van Irrational Games, zich er zelf maar even mee heeft bemoeid. Ken Levine ontkracht het verhaal over de kosten voor BioShock Infinite en in een tweet reageert hij laconiek: “200 miljoen voor Infinite? Heeft iemand wat rekeningen naar het verkeerde adres gestuurd?”

Daarna vervolgt hij met nog wat tweets over de dingen die hij had kunnen kopen voor zichzelf als de geruchten waar waren geweest, zoals een nieuwe gouden balzak voor elke dag van de week. Wat kunnen we zeggen anders dan dat hij ook in deze dromen zijn creatieve fantasie in ieder geval doet gelden.

Dus de daarmee is de storm in dit glas water uitgeraast en roept de eeuwige vraag zich op waar analisten in godsnaam altijd zoveel geld voor betaald krijgen? Voor wie bij tijd en wijle het evangelie van nog zo’n analist, Michael Pachter aanhoort, krijgt al vaker het idee dat het niet veel meer om het lijf heeft dan wat pseudo-wetenschappelijk giswerk. Maar goed, we moeten ons allemaal bezig zien te houden in de laatste dagen voor de release op 26 maart, dus dan krijg je dit soort dingen. Doe eens gek, en deel met ons je eigen laatste (fantasievolle) geruchten over BioShock Infinite.

Ken Levine ontkracht het verhaal over de kosten voor BioShock Infinite

Ken Levine ontkracht het verhaal over de kosten voor BioShock Infinite

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch