Menu Premium

Japanse Sony site toont een rare countdown stream

Karim Shehata 14/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals bekend, en anders lees je het nu, komt Microsoft 21 mei met een persconferentie waar zij de nieuwe Xbox gaan tonen. Sony laat dit momentum de komende weken, met de E3 in het achterhoofd, niet geheel aan Microsoft. Alles wat de PlayStation fabrikant kan afsnoepen, snoepen ze af. De Japanse Sony site toont een rare countdown stream.

Op dit moment staat er op de Japanse Sony PlayStation website een rare countdown, één die aftelt naar het jaar 1.000.000. Ook valt er een soort vage barcode te bespeuren. Boven de countdown staat een wat duidelijkere datum, de game waarvan nog werkelijk niets bekend is, wordt waarschijnlijk gepresenteerd op 16 mei. Of het alleen voor Japan is? Of het een nieuwe franchise is? We komen er naar alle waarschijnlijkheid overmorgen achter, wanneer de countdown afloopt.

Waar we wel al lekker over mogen speculeren is de naam van de game. In de URL staat de naam Panopticon. Aangezien waarschijnlijk niemand, vooral niet als je geen Japans spreekt, hier geen woord wijzer van wordt, kan het dus alles zijn. De enige ‘Panopticon’ die wij kennen is de creatie van filosoof en Engelsman, Jeremy Bentham. Zijn Panopticon is een soort gevangenis waarin jij bekeken kan worden, zonder dat je dat zelf door hebt. Een interessant concept, dat zeker niet zou misstaan binnen de gameswereld.

Vanzelfsprekend is er natuurlijk niet bekend naar welke Sony platformen de game komt. Wordt het één van de laatste klappers voor de PlayStation 3, een zeer welkome aanvulling op de games bibliotheek van de PlayStation Vita, of is Panopticon een klapper voor de splinternieuwe PlayStation 4? Duidelijk is in iedergeval wel dat deze countdown goed geslaagd is, daar lijkt geen twijfel meer om te zijn. Als je de countdown zelf even wilt bekijken, klik dan hier.

Kan jij ook niet wachten tot de onthulling van deze game?

Japanse Sony site toont rare countdown

Japanse Sony site toont rare countdown

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch