Menu Premium

Japanners moeten DLC downloaden voor ongecensureerde The Evil Within

Karim Shehata 08/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eerder was het de bedoeling dat The Evil Within in augustus zou gaan verschijnen, maar een tijdje geleden heeft Bethesda de game met twee maanden uitgesteld en daardoor verschijnt de game dus in oktober in Japan, Noord-Amerika en Europa. Het eerstgenoemde land krijgt Japanse games meestal eerder en heeft daarin dus een voordeel, maar bij deze game lijken de nadelen van het land en zijn regelgeving meer naar voren te komen: Japanners moeten DLC downloaden voor ongecensureerde The Evil Within.

Dit houdt in dat als de Japanse gamer eind oktober naar de winkel rent en een exemplaar van The Evil Within besluit aan te schaffen, deze in principe gecensureerd is. Door het downloaden van de Gore Mode DLC kunnen zij echter makkelijk de Westerse versie van de game spelen en dit DLC-pakket krijgen de Japanners dan ook geheel kosteloos wanneer zij The Evil Within pre-orderen. Duidelijk is overigens nog niet welke content er precies uit is gehaald in Japan, maar wel is duidelijk waarom ZeniMax Asia heeft besloten om bepaalde content uit de game te weren in het land van de rijzende zon. “We vinden dat een game altijd op de markt moet verschijnen zoals een ontwikkelaar dat bedoeld heeft, maar in dit geval zou dat de verkoopcijfers en de reclame voor de game kunnen beperken. Hierdoor missen we de kans om zoveel mogelijk klanten te kunnen bereiken met The Evil Within”, aldus ZeniMax Asia-baas Tetsu Takahashi.

Wanneer een game in Japan de ‘D’ rating krijgt, betekent dat dat een bepaalde game voor 17 jaar of ouder is bestemd en daardoor mag er nog volop reclame worden gemaakt voor de game. Als een game in Japan echter een ‘Z’ rating krijgt, betekent dit dat de game voor 18 jaar en ouder is bestemd en dan mag er dus niet ten alle tijden reclame voor gemaakt worden. Eerder gebeurde dit bijvoorbeeld met Lollipop Chainsaw, maar Suda 51 loste het met deze game nog veel makkelijker op: zowel de ‘D’ als de ‘Z’ versie van de game lagen in de Japanse winkels. Voor The Evil Within, die in Europa verschijnt op 24 oktober voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en de PC, moet dus DLC gedownload worden in het land van de rijzende zon om de ongecensureerde versie van de game te unlocken. Het lijkt er overigens niet op dat voor de Gore Mode DLC extra geld neergelegd hoeft te worden.

Japanners moeten DLC downloaden voor ongecensureerde The Evil Within

Japanners moeten DLC downloaden voor ongecensureerde The Evil Within

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch